10.4 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic arriba a Sant Feliu de Guíxols

El proper divendres 1 d’octubre s’inicia l’11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic a Sant Feliu de Guíxols

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

El proper divendres 1 d’octubre s’inicia l’11ª Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic a Sant Feliu de Guíxols. A les 7 de la tarda a l’edifici del Tinglado del Port, es portarà a terme la presentació del documental a càrrec de Joan San, degà de la Facultat de medicina de la Universitat de Girona.

‘La meva amiga la mar’, és el documental de la Càtedra Oceans i Salut Humana de la Universitat de Girona sobre la importància de protegir els ecosistemes marins. L’ha dirigit Josep Lloret, biòleg Marí i professor de la UdG, i està produït per la Càtedra Oceans i Salut Humana juntament amb Polimarc Films. Ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament de Roses, del Gremi de Peixaters de Catalunya, la Confraria de Pescadors de Roses, l’Ajuntament de Tossa de Mar i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya.

Aquest documental de divulgació científica sobre els beneficis i riscos per a la salut procedents del mar, es va emetre en streaming a més de 20 televisions locals del territori català integrades a La Xarxa el passat 7 de gener. Un treball que reuneix les experiències i coneixements de professionals, investigadors i tècnics de diferents centres de recerca, universitats, hospitals, administracions i empreses, pertanyents a diferents àmbits del coneixement com ara biologia marina, la medicina, la salut pública i l’educació ambiental entre altres, l’objectiu del qual és el de conscienciar a la societat sobre la necessitat de protegir els ecosistemes marins i promoure un consum de peix saludable, una pesca sostenible, i unes activitats turístiques saludables i sostenibles, per així preservar la salut i el benestar de les futures generacions.

El documental, originalment en català, s’ha traduït també al castellà i anglès per a la seva projecció internacional, incloent la presentació del documental en diversos festivals de cinema científic i sobre la mar i els Oceans.

Aforament limitat a 25 persones. Inscripció prèvia obligatòria
Inscripcions obertes.
Activitat gratuïta
Durada: 45 minuts

Dissabte 2 d’octubre a les 7 de la tarda, a la Sala Abat Panyelles, 4ª planta del Monestir, serà el torn de la projecció ‘Honeyland’, de Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska. Presentació a càrrec de Toni Camín, productor cinematogràfic.

‘Honeyland’. En una regió remota i muntanyosa dels Balcans, l’Hatidze Muratova viu amb la seva mare malalta en un poblet sense carreteres, ni electricitat ni aigua corrent. Ella es dedica a criar colònies d’abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen no s’esgota mai. Sense protecció ni ajuda, és capaç d’amansar-les per poder extreure’n la mel i vendre-la a la ciutat més propera.

L’arribada d’una família nòmada amb la seva furgoneta tronada, set fills inquiets i un ramat de bestiar sembla destorbar la pau de l’Hatidze i de les seves abelles. En un primer moment, els rep amb els braços oberts, oferint-los el seu afecte, el seu brandi i els seus consells d’apicultura. Però no passa gaire temps abans que en Hussein, el patriarca de la família nòmada, vegi l’oportunitat de posar en pràctica els seus interessos comercials amb la mel per poder alimentar els seus infants..

Tot i que l’arribada de la família proporciona companyia i alleujament a la soledat de l’Hatidze, també provoca un sotrac en l’ordre natural de la zona i es converteix en una amenaça per als seus mitjans de supervivència. Un retrat colpidor sobre la desaparició d’una forma de vida, que alhora evidencia el fràgil equilibri entre humanitat i naturalesa a través de la mirada d’una dona resilient i extraordinària..

Els directors

Ljubomir Stefanov (Skopje, 1975), director de cinema amb més de vint anys d’experiència en la producció de campanyes de comunicació i documentals relacionats amb temes ambientals i desenvolupament humà. Ha treballat per a clients com agències de l’ONU, Euronatur o Swisscontact. La seva filmografia inclou The Noisy Neighbours (2005) i Lake of Apples (2017), aquest últim codirigit amb Tamara Kotevska i guardonat amb el Prix de l’Environnement a l’International Nature Namur Festival (França, 2017), el Premi Perseus al T-Festival (República Txeca, 2017) i la menció honorífica al Festival d’Innsbruck (Àustria, 2017)..

Tamara Kotevska (Prilep), 1993, directora de cinema graduada a la Facultat d’Arts Dramàtiques de Skopje amb més de cinc anys d’experiència en la realització de pel·lícules documentals i de ficció. Va guanyar el premi a Millor Pel·lícula Balcànica al Tirana Internacional Documentary Film Festival amb el seu projecte titulat Studants i ha participat com a guionista i codirectora en el documental Lake of Apples (2017).

Aforament limitat a 45 persones.
Inscripció prèvia obligatòria
Inscripcions obertes.
Activitat gratuïta

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els productors d’oli reclamen al Parlament avançar en la modernització del regadiu per garantir el futur del sector

Els presidents de les DOP també demanen fomentar la promoció de l'oli d'oliva verge extra.

Altres notícies