Les platges i ports del Baix Empordà ja han rebut les Banderes Blaves per aquest 2024. Concretament, a la comarca s’ha donat aquest distintiu a 14 platges i a 4 ports repartits pel litoral. Aquest distintiu l’atorga la Fundació per a l’Educació Mediambiental (FEE per les sigles en anglès). L’etiqueta reconeix internacionalment la qualitat i els serveis dels indrets distingits.
Les platges que s’han distingit a la comarca són la Cala Montgó (a Torroella); Tamariu (a Palafrugell); Llafranc (a Palafrugell); el Canadell (a Palafrugell); La Fosca (a Palamós); Es Monestri (a Calonge i Sant Antoni); Sant Antoni (a Calonge i Sant Antoni); Torre Valentina (a Calonge i Sant Antoni); Cala Cristus-Ses Torretes (a Calonge i Sant Antoni); Cala Rovira (a Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró); la platja Gran (a Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró); Sa Conca (a Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró); Sant Pol (a Sant Feliu de Guíxols); i, finalment la platja de Sant Feliu (a Sant Feliu de Guíxols).
Pel que fa als ports, al Baix Empordà s’ha atrogat aquest distintiu a quatre ports: el Club Nàutic l’Estartit (a l’Estartit); el Port d’Aiguablava (a Begur); la Marina de Palamós (a Palamós) i el Port d’Aro (a Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró).
Les dades arreu de Catalunya
Catalunya compta aquest 2024 amb 95 platges guardonades i 23 ports amb Bandera Blava, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 27 corresponen a l’àmbit territorial de Girona, 20 a Barcelona, 22 al Penedès, 18 a Tarragona i 8 a les Terres de l’Ebre. I sobre els ports, n’hi ha 9 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2023 de la FEE (Foundation for Environmental Education).
Aquest guardó, que està reconegut a nivell internacional, s’atorga en 47 països dels cinc continents, i valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.