16.3 C
Pals
Diumenge, 24 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Pèrdues de 180 milions d’euros al sector d’apartaments turístics des de l’inici del coronavirus

L’entitat Associació Turística d’Apartaments calcula que les pèrdues arribaran als 900 milions si a l’estiu es tanquen les fronteres i no hi ha turisme internacional a la demarcació de Girona

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 ha impactat de ple en el sector dels apartaments i els habitatges d’ús turístic, així com en el sector turístic en general. Amb presència en més d’una desena municipis del Baix Empordà i més de 650 apartaments disponibles, l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) estima en 180 milions d’euros les pèrdues econòmiques registrades al sector a la demarcació de Girona, a conseqüència del tancament dels allotjaments i les cancel·lacions de reserves pel coronavirus al Baix Empordà i a la província de Girona.

A causa de la pandèmia l’entitat assegura que s’han deixat de contractar fins a aquests moments 12.500 treballadors directes, als quals s’ha d’afegir tot el personal indirecte vinculat a aquesta indústria que s’ha quedat sense ocupació per la crisi del coronavirus. Tot i això si les coses empitjoren, la projecció de l’ATA se situa al voltant dels 900 milions d’euros de pèrdues si a l’estiu tanquen les fronteres i no hi ha turisme internacional.

Des de l’entitat reclamen al Govern espanyol que concreti quines mesures prendrà les pròximes setmanes i, sobretot, quin escenari preveu per la temporada turística que ve. Els establiments no saben si podran obrir i, el que és més important, en quines condicions podran fer-ho. El turisme internacional és clau a la demarcació i, per això, es considera essencial poder obrir les fronteres a partir del juny.

Associació Turística Apartaments - Costa Brava - Pirineu de Girona | Imatge de l'ATA
Associació Turística Apartaments – Costa Brava – Pirineu de Girona | Imatge de l’ATA

Però a la Generalitat de Catalunya, també li reclamen que especifiqui les ajudes anunciades per garantir la supervivència del sector. Esperen que siguin unes mesures “contundents, àgils i efectives”. Entre aquestes mesures, demanen la renúncia de la taxa turística, facilitar liquiditat a les empreses, flexibilitat a l’hora de contractar personal o inclús l’ajornament dels impostos i del deute amb els bancs.

Un cop perduda la Setmana Santa, des de l’ATA s’assegura que “ens trobem en un escenari molt incert amb una caiguda del 90% de les reserves comptabilitzades durant el mes de març respecte al mateix mes de l’any passat”. La situació al sector ha canviat radicalment en poques setmanes: d’un febrer que registrava un increment del 13% de les reserves respecte al mateix mes del 2019, s’ha passat a un abril on els establiments no estan rebent pràcticament cap reserva per als pròxims mesos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -