14.2 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

Organitzadors i tècnics de casaments del Baix Empordà lamenten ser els oblidats de la gestió governamental de la desescalada

El Govern ha confirmat que permetrà que en els territoris que entrin a la fase 2 es puguin celebrar casaments seguint les mesures de seguretat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Organitzadors i tècnics de casaments del Baix Empordà lamenten ser els oblidats de la gestió governamental de la desescalada
Loading
/

El Govern ha confirmat que permetrà que en els territoris que entrin a la fase 2 es puguin celebrar casaments, sempre que el nombre dels presents no superi les cent persones quan sigui en espais a l’aire lliure o de cinquanta quan es tracti d’espais tancats i es podran dur a terme en tota classe d’instal·lacions, tant públiques com privades. Durant la cerimònia nupcial s’obligarà a complir amb les mesures de seguretat i higièniques de prevenció establertes per les autoritats sanitàries. Així com amb les celebracions que sorgeixin després d’aquesta i que impliquin alguna mena de servei d’hosteleria i restauració.

Des de Ràdio Capital hem parlat amb dos dels sectors, a banda de les parelles protagonistes del casament, més afectats per la situació de la pandèmia i com afronten la propera fase de la desescalada, que si tot va com es preveu, al Baix Empordà es farà realitat el pròxim 1 de juny.

Miriam Escrivá, wedding planner i gerent de l’empresa Miriam Escrivá, en declaracions a aquesta ràdio, afirmava que no han patit cancel·lacions, però sí ajornaments de cara a 2021 que han afectat una quinzena de parelles i a moltes altres que l’han ajornat a finals d’any. Escrivá indicava que en el seu cas han pogut mantenir la reserva dels mateixos establiments on s’anaven a celebrar els casaments.

La gerent confirma que no tenen pendent la celebració de cap casament durant la fase 2 i estan a l’expectativa de les mesures que aplicarà el govern per gestionar amb la parella la viabilitat d’aplicació de la nova realitat.

També ha confirmat que aquesta fase 2 implica una modificació en l’ideari de casament ja sigui pel distanciament social com pel material a utilitzar i, per tant, molt probablement suposarà un increment del cost de la celebració.

Casament organitzat per Miriam Escrivá | Fotografia cedida a Ràdio Capital per Miriam Escrivá

Tot i això la gerent opina que aquesta situació encara els fa més necessaris per als nuvis a readaptar el casament a aquestes noves circumstàncies i no els ha suposat una pèrdua dels clients d’enguany. Escrivá reafirma que ha sorgit la necessitat d’una associació per reivindicar-se i fer pressió perquè ha estat un dels sectors més abandonats durant la crisi del coronavirus.

Aquesta reivindicació també la fa Rubén Campoy el responsable de SONA, empresa especialista en el sector tècnic i audiovisual per a esdeveniments que lamenta que estiguin tan desemparats i no se’ls tingui en compte.

Campoy explica que en el retorn de celebracions de la fase 2 és incerta les aplicacions de les mesures de seguretat; no tenen clar si es podran fer balls o com s’hauran de fer i això fa que el seu servei pengi d’un fil.

El gerent lamenta la situació viscuda inesperadament donat que el 2020 es plantejava com un bon any amb un alt volum de feina, però en canvi des de la cancel·lació del MOBILE WORLD CONGRESS aquest sector ha estat el que ha anat patint més les conseqüències sense facturar res. Pel que fa als casaments també han vist cancel·lats més de 25. De moment durant aquesta fase 2, SONA només tindrà un servei de casament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Francesc Almagro: “Cal crear un nou pla per poder-nos adaptar a la nova mobilitat de la comarca”

Les sindicatures de greuges del Baix Empordà han fet una crida a repensar el sistema de transport públic de la comarca coincidint amb la propera renovació de la seva concessió. Proposen una reforma integral per millorar la connectivitat amb Girona, Barcelona i estacions clau com les de Flaçà, al Gironès, i Caldes de Malavella, a la Selva. I per parlar de totes aquestes reivindicacions ens ha visitat al Supermatí el Síndic de Greuges de Palafrugell, Francesc Almagro.

Altres notícies