8 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

La Bisbal engega un projecte sobre la revolució de gènere i la diversitat afectivo-sexual

L’objectiu comú ha estat afavorir que més joves visquin el seu gènere i la seva sexualitat des de la llibertat, l’autoestima i la igualtat de drets

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal ha coordinat diverses activitats d’acció educativa en el marc del projecte “La revolució del gènere i els afectes” per tal de tractar la revolució de gènere i la diversitat afectivo-sexual.

El projecte va sorgir arran de converses entre el col·lectiu Nosaltres i un grup d’alumnes de l’Institut amb qui compartien inquietuds sobre les actituds i la detecció de comportaments sexistes. A partir d’aquí, es va manifestar la necessitat de fer formacions i accions de sensibilització en el conjunt de la comunitat estudiantil bisbalenca. Alhora, l’Institut de la Bisbal també es va posar en contacte amb el col·lectiu Lo Relacional per poder desenvolupar un projecte sobre diversitat afectivo-sexual i de gènere al centre.

El contingut d’aquest projecte va ser treballat conjuntament entre el grup d’estudiants, el col·lectiu Nosaltres, Lo Relacional, l’INS la Bisbal i l’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament. Així es van treballar activitats amb el Grup de Joves per la Igualtat de l’Institut de la Bisbal, així com formació per al professorat per tal d’incorporar la diversitat afectivo-sexual i de gènere a l’acció educativa.

El projecte ha inclòs una formació de 3 tallers amb l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut de la Bisbal i de l’Escola Cor de Maria. El primer volia servir per conèixer la diversitat afectiva, sexual i de gènere; el segon, per crear, experimentar i proposar la diversitat afectiva, sexual i de gènere a l’Institut. Finalment, la tercera formació, fomentava celebrar i compartir amb el municipi. L’objectiu comú ha estat afavorir que més joves visquin el seu gènere i la seva sexualitat des de la llibertat, l’autoestima i la igualtat de drets. A partir dels poemes i dels dibuixos dictats a la segona sessió es van elaborar cartells i una postal. Així, com a eina de sensibilització per prevenir sobre conductes i actituds sexistes i LGTBI-fòbiques, es van distribuir els pòsters i les postals a diferents espais del municipi bisbalenc: l’Escola Cor de Maria, l’Institut de la Bisbal, les Escoles Velles, el Teatre Mundial, El Pavelló d’Esports, el CAP Doctora Casaponsa i la Biblioteca Lluïsa Duran.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies