9.9 C
Pals
Diumenge, 19 gener 2025
- Publicitat -

Un dels 36 animals de nom “Covid” de Catalunya, al Baix Empordà

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) va presentar la setmana passada el Segon Estudi d'Animals de Companyia de Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) va presentar la setmana passada el Segon Estudi d’Animals de Companyia de Catalunya, on s’han analitzat les dades que es recullen a l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC) des de l’any 2010 i fins el 2020. En aquest estudi, destaquen les dades marcades, com no podia ser d’una altra manera, per la Covid-19. La més curiosa, és que des d’aquest any hi ha 36 animals a Catalunya batejats amb el nom “Covid”, i un d’ells és de Mont-ras (Baix Empordà).

L’estudi també ha revelat que de gener a setembre d’aquest any s’han inscrit més animals a l’AIAC que durant el mateix període de 2019. El més habitual és que les noves altes siguin regulars durant l’any, com va ser al 2019, però el 2020 ha estat peculiar en aquest sentit: el confinament va fer baixar les noves altes durant el més d’abril (fins al mínim de 3400 altes) i, en canvi, es va arribar a un màxim de 11.742 noves altes durant el mes de juliol.

 

Sobre l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC)

L’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia de Catalunya és una base de dades informatitzada que facilita la localització de gossos, gats, fures i altres animals domèstics extraviats o perduts. Amb la seva gestió, l’AIAC contribueix a trobar 3500 animals l’any. El 86% dels animals que es localitzen perduts i identificats amb microxip són retornats al seu propietari. El temps mitjà estimat que passa entre l’avís de pèrdua de l’animal i la recuperació per part del propietari és d’un dia si l’animal ha estat identificat amb microxip i inscrit a l’AIAC. Aquest temps es multiplica si l’animal no està inscrit a l’AIAC.

Actualment, el CCVC està duent a terme la campanya #CosesMoltdeGats amb l’objectiu de promoure la identificació amb el xip i la inscripció de gats a l’AIAC. “La nostra experiència ens diu que la majoria de propietaris identifiquen els gossos i, en canvi, els gats no”, assegura la presidenta del Consell, Cori Escoda. I és que, tot i que la tinença de gats és la que més ha crescut en els darrers anys a Catalunya, els gats només representen un 13,8% del total d’animals inscrits a l’AIAC, una xifra que no es correspon amb la realitat. És per això que des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya impulsen aquesta campanya, “que vol conscienciar i capgirar aquesta tendència”.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies