18.2 C
Pals
Dissabte, 2 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Palafrugell encara la tardor amb la 22a edició la campanya gastronòmica Es niu

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

De l’11 d’octubre al 3 de novembre, un total de 9 restaurants de Palafrugell tornen a participar en la campanya gastronòmica “Es Niu”. En aquesta 22a edició, els restaurants que ofereixen aquest plat emblemàtic de la cuina local són: Restaurant L’Arc, Restaurant La Xicra i el Restaurant Pa i Raïm, de Palafrugell; el Restaurant el Balcó de Calella, de Calella; el Restaurant Llafranc, el Restaurant Hotel Casamar, el Restaurant La Blanca i el Restaurant Terrassa Terramar de Llafranc; i finalment el Restaurant El Clot dels Mussols, de Tamariu.

El menú de la campanya consta d’un vermut amb tres tapetes com a entrant, Es Niu, postres de sorbet, vins del celler Espelt, aigua i cafè, a partir de 38 euros, segons l’establiment.

Com a novetat d’aquest any, tothom que degusti el menú obtindrà un tiquet per visitar el Museu del Suro i per a la visita guiada “Es Niu: un exemple de la cuina dels tapers” al mateix Museu, els dissabte, 19, 22 d’octubre i 2 de novembre a les 12.00h (amb reserva prèvia). Aquesta visita cultural, s’afegeix a l’entrada gratuïta per visitar l’exposició temporal de la Fundació Josep Pla, que ja es regalava en les anteriors edicions.

I per tercer any consecutiu, es manté l’aposta per fer que Es Niu arribi a totes les cases de Palafrugell i rodalies que vulguin recuperar, o simplement provar, el sabor d’un dels nostres plats més tradicionals. Amb aquest objectiu, els restaurant que participen de la campanya enguany també ofereixen la possibilitat que la gent s’endugui a casa racions preparades d’aquest plat exquisit.

Es Niu 2019

Es niu, un dels plats més emblemàtics de la cuina local

El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc. Antigament, es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. En els seus inicis no s’hi posava carn. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes.

Aquest és un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca.
La preparació d’aquest plat és molt llarga; és per aquesta raó que, habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants, i en tot cas cal encarregar-lo. Per aquest motiu és important remarcar la col•laboració dels restaurants que ens ofereixen, un any més, la possibilitat de gaudir d’aquest plat excepcional.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Espies l’Empordà: misteris i xarxes ocultes

La Costa Brava va ser un escenari clau per a l'espionatge durant les guerres mundials, amb agents que operaven des de ports i cafès del Baix Empordà. De Josep Pla a veïns que escoltaven la BBC en secret, la comarca va ser testimoni d'intrigues amagades entre la bellesa natural i la discreció dels seus habitants.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -