11.3 C
Pals
Divendres, 22 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Una enquesta reflecteix els principals interessos i preocupacions del jovent de Palafrugell

L'Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell va promoure una enquesta, realitzada durant el desembre del 2020, amb l'objectiu de conèixer de primera mà els principals interessos i preocupacions de la gent jove del municipi. Ara s'han donat a conèixer els resultats.

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

S’han donat a conèixer els resultats d’un estudi que permetrà posar les bases per a les directrius estratègiques del Pla Local de Joventut 2021-2023. L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell va promoure una enquesta, realitzada durant el desembre del 2020, amb l’objectiu de conèixer de primera mà els principals interessos i preocupacions de la gent jove del municipi. Segons Jordi Ramisa, cap de l’Àrea de Joventut, això els permet copsar la realitat que viu actualment el jovent. Així ho explicava a Ràdio Palafrugell:

530 persones van participar en aquest procés, amb edats compreses entre els 14 i els 35 anys, i del qual se n’ha editat un vídeo que il·lustra les dades més destacades que es van recollir.

L’enquesta “El Palafrugell que vull” es va estructurar en 8 grans blocs: accés a les TIC, Associacionisme i voluntariat, cohesió social, cultura, mobilitat, salut, formació i ocupació i habitatge. Una de les àrees que més preocupa als joves és la que té a veure amb la formació i l’ocupació. Així ho constata el fet que un 53% dels enquestats creu que no podrà viure i treballar a Palafrugell, i el 54% considera que la manca d’experiència suposa un clar impediment a l’hora de trobar feina. També destaca el fet que un 19% assegura haver rebutjat feines per la precarietat laboral. Pel què fa referència a l’accés a un habitatge i la cohesió social, un 22% dels joves creu que no es podrà emancipar abans dels 26 anys i un 73%, actualment, no pot fer front a la quota mensual per accedir a un habitatge.  D’altra banda, més de la meitat creuen que hi ha llocs que no són segurs per passar-hi de nit, i un 21% de les joves s’han sentit agredides sexualment alguna vegada. La part referent a la salut ens mostra sobretot dades significatives pel què fa a salut mental. Un 27% dels joves ha pensat en fer-se mal o treure’s la vida alguna vegada, mentre que un 14% assegura que no comparteix les preocupacions amb ningú. Sobre el consum d’alcohol i substàncies, el 55% consumeix begudes alcohòliques i l’edat d’inici se situa entre els 13 i els 16 anys. El 15% consumeix cànnabis o haixix, i ho comença a fer entre els 14 i els 16 anys. I hi ha un 12% que consumeix fàrmacs per dormir o relaxar-se, iniciant aquest consum entre els 15 i els 18 anys. En referència a les tecnologies de la informació i la comunicació, l’enquesta destaca que 1 de cada 5 no disposa d’ordinador propi i un 3% tampoc no disposa d’accés a  Internet. Un fet que per Jordi Ramisa pot crear moltes desigualtats en matèria d’educació o laboral.

 

En quant a l’associacionisme i el voluntariat, l’enquesta recull que els joves demanden una participació més activa en les decisions a l’àrea de joventut a través de concursos d’idees, bústia de suggeriments i enquestes. 8 de cada 10 no coneixen la plataforma VIP de voluntariat i un 23% no sap com formar part d’una entitat o associació.
La cultura també té importància per als joves, i 2 de cada 3 enquestats consideren que cal donar més suport a la creació, producció i difusió cultural, i abaixar els preus per a la gent jove. Per últim, respecte a la mobilitat, crida l’atenció que només un 13% fa ús del transport públic per desplaçar-se per la comarca. Amb totes aquestes dades, l’àrea de Joventut acabarà de definir el Pla Local de Joventut 2021-2023. En aquest sentit, Jordi Ramisa apunta que caldrà un treball conjunt i transversal amb les diverses àrees de l’Ajuntament per tal d’articular una resposta útil al jovent de Palafrugell.

Per a més informació sobre els resultats i l’enquesta es pot accedir al web de l’Ajuntament de Palafrugell (Participació/processos/Pla Local de Joventut 2021-2023).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els càmpings gironins creen un grup de treball per actuar de forma “immediata” per fer front als riscos d’inundació

  El president de la Federació Catalana de Càmpings (FCC), Miquel Gotanegra, ha explicat a, TARDA CAPITAL, que es crearà...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -