8.7 C
Pals
Dilluns, 23 desembre 2024
- Publicitat -

GALERIA: Així quedarà el paisatge de la Costa Brava amb el parc eòlic marí, segons els promotors

Parc Tramuntana vol esdevenir un parc eòlic que tingui el consens entre totes les parts interessades, i és per això que els seus impulsors s'han reunit ja amb tota mena d'agents implicats.

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

Els promotors del projecte d’energia eòlica que es vol ubicar davant de la costa empordanesa, van presentar el passat 3 de juny un estudi que permet fer-se una idea de com quedaria el front marí un cop s’hi instal·lin les estructures previstes. Amb voluntat de transparència i claredat a l’hora de donar informació sobre el seu disseny, una aplicació permet a l’usuari veure imatges simulades des de 14 punts diferents de la costa empordanesa. Els promotors asseguren que és una manera molt precisa de imaginar-se com es veuria Parc Tramuntana, amb els seus 35 aerogeneradors i situat a una distància mitjana de 24 km de la costa, i que tindrà l’aerogenerador més proper a 14 km del Cap de Creus. També cal destacar que s’hi inclouran noves recreacions durant les properes setmanes. Aquest és l’enllaç a la pàgina que permet visualitzar les simulacions, en les quals fins i tot s’ha tingut en compte l’efecte de la curvatura de la Terra. Els responsables del projecte expliquen que els aerogeneradors seran de color blanc perquè d’aquesta manera s’integren millor al paisatge marítim de l’Empordà. Parc Tramuntana vol esdevenir un parc eòlic que tingui el consens entre totes les parts interessades, i és per això que els seus impulsors s’han reunit ja amb administracions públiques, amb confraries de pescadors, amb associacions empresarials, turístiques, nàutiques i de l’hostaleria, ecologistes, parcs naturals, universitats i grups de recerca, entre d’altres. Volen definir una aposta de futur que promogui la sostenibilitat davant del repte que suposa, diuen, el canvi climàtic. Parc Tramuntana té la determinació de complir amb els objectius marcats per la Llei de Canvi Climàtic a Catalunya, que fixa la cobertura d’un 50% de la demanda elèctrica a través d’energies renovables el 2030, i del 100% el 2050. Està previst que el parc entri en funcionament l’any 2026, amb una capacitat productiva de 500 MW, equivalents al 45% de la demanda actual de tota la demarcació de Girona.

Aquí us mostrem algunes imatges, sobre fotografies reals, de com es visualitzarien els 35 aerogeneradors del parc des de punts diferents de la costa empordanesa.

Des de Cap de Creus

Des de Cadaqués

Des de Cala Montjoi

Des de Punta Falconera

Des de la Platja de Canyelles Petites

Des del port de Roses

Des d’Empúriabrava

Des de L’Escala

Des de Cala Montgó

Des de L’Estartit

Des de Pals

Des del Cap De Begur

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -spot_img

El restaurant Entre dos Móns de Palamós se suma al col·lectiu La Cuina de l’Empordanet

El restaurant Entre dos Móns de Palamós es la última incorporació del col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet. El restaurant està liderat per Mila Acosta i Roger Cama. Acosta és propietària i xef de cuina, nascuda a Lima. Amb només 19 anys va arribar a Barcelona per formar-se en l’ofici, i el seu impressionant currículum

Altres notícies