8 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

24 municipis del Baix Empordà disposaran del servei d’oficines bancàries mòbils

El servei d'oficina bancària mòbil beneficiarà a la comarca a una població de 12.986 persones

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El servei d’oficines bancàries mòbils arribarà a 24 municipis del Baix Empordà. La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ho ha anunciat aquest dilluns on també ha donat a conèixer que els serveis s’han adjudicat a dues entitats financeres: CaixaBank i Caixa Enginyers. La primera portarà l’atenció personalitzada a 503 municipis d’arreu de Catalunya (distribuïts en 41 comarques) i la segona, a 313 municipis (de 24 comarques diferents).

Cal apuntar, a més, que a la vegueria de Girona l’atenció es portarà a un total de 118 municipis, entre els quals, 24 són del Baix Empordà. A la comarca el servei estarà disponible a Albons; Bellcaire d’Empordà; Colomers; Corçà; Foixà; Fontanilles; Garrigoles; Gualta; Jafre; Palau- sator; Parlavà; la Pera; Regencós; Rupià; Serra de Daró; la Tallada d’Empordà; Torrent; Ultramort; Ullà; Ullastret; Vall-llobrega; Vilopriu; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura; Forallac. En total, beneficiarà a una població de 12.986 persones.

En la roda de premsa que s’ha fet aquest dilluns al municipi d’Alpens, la consellera ha assegurat que “tenim un repte com a Govern i com a país per garantir que qualsevol ciutadà o ciutadana pot viure una vida digna arreu del territori català” i ha destacat que la iniciativa de portar oficines bancàries mòbils als municipis que no en tenen, s’emmarca en el reequilibri territorial.”Aquest repte de reequilibrar millor Catalunya cal assolir-ho treballant des de vessants molt diferents, amb millors serveis educatius, sanitaris, d’infraestructures físiques i digitals, política agrària, industrial o d’habitatge”, ha afirmat.

La consellera ha subratllat que “avui posem fil a l’agulla a aquest important projecte per garantir la inclusió financera arreu de Catalunya”, en referència als 307.553 ciutadans i ciutadanes dels 503 municipis de Catalunya que actualment no tenen sucursal bancària,”i “que acabarà amb una situació que considerem injusta” perquè “cap ciutadà se senti exclòs per lloc de residència, edat, competències digitals o recursos econòmics” ha remarcat.

Els mateixos serveis que a qualsevol oficina bancària

La voluntat amb aquest projecte és que els clients puguin fer les accions que es fan a qualsevol oficina bancària normal. A més, també prestaran una atenció personalitzada en la gestió tant dels comptes com d’altres productes bancaris i financers d’actiu, passiu i d’intermediació.

Cal destacar que cada entitat haurà de ser una proposta de ruta que garanteixi la visita de l’oficina bancària mòbil un dia al mes a cada municipi. En el cas dels pobles de fins a 250 habitants, s’hi hauran d’estar un mínim de 30 minuts i, als de més de 250 habitants, no podran baixar de l’hora. Es preveu que les entitats podran visitar entre tres i sis pobles per jornada laboral i que els municipis que queden coberts per les dues entitats (un total de 313) gaudiran de dos dies de servei mensual, cadascun amb una entitat diferent.

La iniciativa respon a la necessitat de retornar els serveis bancaris en poblacions catalanes que, de manera progressiva, han anat perdent les seves oficines bancàries. En 14 anys, Catalunya ha perdut un total de 5.961 oficines bancàries. Segons dades del Banc d’Espanya, ha passat de tenir 8.155 oficines el 2008 a 2.194 el 2022.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies