Begur es prepara per celebrar la 25a edició de la Campanya de Peix de Roca, que enguany comptarà amb 14 restaurants del municipi. Es presentaran diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú. A més, en aquest edició es vol retre homenatge a la tradició culinària de la vila. La campanya se celebrarà del 4 de maig al 2 de juny, i enguany comptarà amb el primer concurs de la Croqueta de Peix de Roca, així com diferents propostes lúdiques i culturals per complementar l’oferta.
L’acte d’inauguració de la campanya es farà el dissabte 4 de maig a la plaça Esteva i Cruañas i ho farà amb els tradicionals tastets per a degustar en petit format les noves propostes culinàries de la campanya. Hi seran presents tots els restauradors que prenent part en la campanya d’enguany i comptarà amb la presència de Quim Casellas, cuiner del restaurant Casamar de Llafranc, guanyador d’una estrella Michelin. L’acte inaugural se celebrarà a les 12 h i és obert a tothom. També es presentarà el primer concurs de la Croqueta del Peix de Roca.
A més, hi haurà esquetxos teatralitzats amb el grup de teatre Mutis Jove. Els assistents podran degustar tastets de peix de roca, on la recaptació es destinarà del Projecte Sèpia, dedicat a millorar les condicions de reproducció dels cefalòpodes i repoblar-ne les aigües de l’Empordà. Posteriorment, a les 17:45, hi haurà la proposta teatral Gira Píndoles, Teatre breu en espais vius.
14 restaurants i el concurs de la croqueta de Peix de Roca
Aquest 2024, la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur comptarà amb la participació de catorze restaurants que durant un mes oferiran als comensals diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú. Els preus dels menús oscil·laran entre els 47€ i els 78€ i els establiments que hi prendran part són: Arreu, Ca l’Adela, Cap Sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Ses Negres, Hotel Aigua Blava, Parador d’Aiguablava, Ses Vinyes, Taverna Son Molas, Toc al Mar i Turandot.
Una de les principals novetats d’aquesta edició es el primer concurs de la Croqueta del Peix de Roca. A banda dels restaurants, que ofereixen la croqueta als seus menús, també hi participen els següents establiments: Bar de Plaça (croqueta de pop de roca), Bar Es Castell (croqueta de peix de roca), Begurio (croqueta de caua), El Tapas Begur (croqueta de peix), La Motxa (croqueta de pop de roca) i Sa Barra (croqueta de rascassa amb fumet de cranc, garoina i algues).
Activitats per tots els públics
La campanya de Peix de Roca es complementarà amb diverses activitats, totes elles integrades al projecte cultural de la vila, ‘A Begur Cultura’. A banda de les propostes inaugurals, els dies 10, 11 i 12 se celebrarà per segona vegada una jornada dedicada al peix de roca i el fons marí.
El divendres dia 10 de maig el Cinema Casino Espai Cultural acollirà a partir de les 19 h una projecció del documental ‘Boreas: Mines, Drogues i Dalí’, a càrrec de Carles Virgili. El dissabte 11 tindrà lloc la presentació del llibre ‘…allà on sa Llongada trenca’: memòries dels últims Llops de Mar de Sa Riera’, a càrrec dels autors, Florian Pi i Jordi Velasco, a la plaça Francesc Pi de la Platja de Sa Riera. Diumenge 12 es farà una neteja dels fons marí a la platja de Sa Riera a partir de les 10 h. L’activitat té un preu de 15€. Les inscripcions s’han de fer abans del 10 de maig [email protected]. Les places són limitades i l’activitat està organitzada per Sabarraca-Waterhouse.
El dia 25 de maig el Club Excursionista Els Perduts de Begur impulsarà la tercera edició de la Caminada del Peix de Roca Begur. L’activitat és gratuïta i el punt de trobada serà la plaça de la Vila a les 08 h. I finalment, el 2 de juny hi haurà el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca” a la platja de Sa Riera. D’11 h a 13 h de la mà de l’Esplai Autèntic Begur.