21.2 C
Pals
Dimecres, 18 setembre 2024
- Publicitat -

Costes de l’Estat licita el projecte d’estabilització de les platges de Sant Antoni i Es Monestrí

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte per construir nous espigons i millorar la protecció de la primera línia de mar de Sant Antoni avança amb la publicació de la licitació per part de la Direcció General de la Costa i el Mar, de la Secretaria d’Estat de Medi Ambient. Aquestes obres, que es realitzaran als municipis de Calonge, Sant Antoni i Palamós, inclouen l’estabilització de les platges de Sant Antoni i Es Monestrí.

Després de la declaració d’impacte ambiental publicada el 27 de març de 2023, s’ha obert el període per presentar ofertes. El projecte proposa la construcció de dos nous espigons que prolongaran els existents: un primer espigó emergit de 150 metres amb una prolongació submergida de 130 metres, i un segon espigó emergit de 215 metres amb una extensió submergida de 100 metres.

També es preveu traslladar sorra des de la platja de Palamós a la platja de Sant Antoni per mantenir una amplada mínima de 15 metres. L’objectiu és garantir una amplada mínima de 50 metres entre la platja seca i la submergida durant tot l’any, protegint les platges dels temporals i evitant danys al passeig marítim.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha valorat positivament el projecte, destacant que és un pas important per recuperar la façana marítima. La licitació compta amb un pressupost de 4.205.297,74 euros i un termini d’execució de vuit mesos. Les ofertes es poden presentar fins al 8 d’octubre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols es prepara per una nova edició del Festival d’Aquí

El Festival d'Aquí tindrà lloc del 20 al 22 de setembre als Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -