10.3 C
Pals
Dimecres, 4 desembre 2024
- Publicitat -

600 fulls informatius contraris al parc eòlic marí per repartir entre els turistes de la Costa Brava

Els detractors del parc informen els visitants sobre l'impacte que podria tenir en la biodiversitat i el paisatge

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La plataforma ‘Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord’ i el fòrum l’Escala-Empúries han editat 600 fulls informatius per repartir entre els turistes per denunciar les conseqüències que podria comportar la construcció d’aquesta infraestructura projectada al cap de Creus (Alt Empordà). Els fulls informatius són en català i castellà, però també se n’han preparat en anglès i alemany. La plataforma els ha començat a repartir per les botigues, bars i restaurants de l’Escala (Alt Empordà). La plataforma també en distribueix a les platges del municipi, el club nàutic, les segones residències i altres punts turístics. L’objectiu és difondre l’impacte que podria generar el parc eòlic a la biodiversitat, el paisatge i l’economia.
El territori torna a mobilitzar-se en contra del parc eòlic marí que projecten al Cap de Creus (Alt Empordà). En aquesta ocasió la plataforma ‘Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord’ i el Fòrum l’Escala-Empúries han encetat una campanya centrada en els turistes del litoral per informar-los dels efectes que podria tenir el parc eòlic a la zona.

Per fer-ho, han editat 600 fulls informatius en què es detallen les conseqüències que podria generar aquesta infraestructura i també es donen alternatives per fer una transició energètica descentralitzada i més respectuosa amb el medi ambient.

La plataforma i el fòrum han començat a repartir aquests fulls informatius entre els bars, restaurants i comerços de l’Escala. També s’han entregat fulls en platges, el club nàutic, segones residències altres punts d’afluència turística.

Es preveu que al llarg de les properes setmanes també es vagin repartint en d’altres poblacions de la Costa Brava per mostrar el rebuig del territori al macroparc eòlic. Els responsables de la campanya afirmen que és important donar a conèixer aquestes conseqüències als visitants perquè els turistes venen “perquè valoren els recursos naturals” que hi ha a la zona nord de la Costa Brava.

Però més enllà de les conseqüències negatives, els impulsors també incideixen en què volen informar als visitants de totes les alternatives que hi ha per fer “una transició energètica més sostenible i respectuosa amb l’entorn”.

La plataforma ‘Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord’ continua sumant adhesions i en aquests moments ja compta amb el suport d’una treientena d’entitats de diversos àmbits: el turisme, la nàutica, el submarinisme, i l’esport (que apleguem 1.800 empreses que donen feina a més de 12.000 treballadors); confraries de pescadors, entitats ecologistes, professionals liberals i diversos partits polítics.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

2×05 – Ui, si aixequés el cap en Juli Garreta o en Ralph Elmann

L’Empordà al pentagrama, i la sardana com l’essència musical del país. Virgili convoca el gran sardanista Juli Garreta per parlar del ball (nacional) empordanès, i vol passejar amb ell per Sant Feliu de Guíxols. Per un error de càlcul, el convocarà, també, de bracet amb Ralph Elman, músic jueu enterrat a la Bisbal d’Empordà que havia tocat amb els Beatles. Tots dos músics analitzaran el poder tel·lúric de la Sardana, que, miracle, s’acabarà sumant a la conversa com un personatge més i hi dirà la seva. I confrontaran els ritmes ballables, des d’una entesa sideral, amb les noves tendències que els explicarà una dj jove de la discoteca més important de Sant Feliu.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -