Pendrive assassí
Compte amb els Pendrives! Perquè acaba de sortir al mercat un dispositiu USB que al connectar-lo a l’ordinador, el destrueix.
El dispositiu ha estat batejat amb el nom de USB Killer i ja s’han esgotat per complet les existències.
Quan USB Killer es connecta a un port USB, acumula part de la càrrega elèctrica del propi equip a través d’uns condensadors per després descarregar-la de cop dayant l’ordinador.
Hi ha dues males notícies en aquest peculiar perifèric: la primera és que repeteix aquest cicle de càrrega i descàrrega fins que és desconnectat físicament de l’equip atacat, i la segona és que qualsevol dispositiu dotat d’un port USB pot ser una víctima potencial d’USB Killer.
Hackeig de Dropbox
El gegant Dropbox acaba de reconèixer el hackeig massiu dels seus serveis l’any 2012, després del robatori de les credencials a un empleat. Tot i això, no ha estat fins ara que la companyia ha urgit als usuaris afectats a canviar les seves contrasenyes.
A l’entrada del bloc corporatiu, l’empresa resta pes a l’incident ocorregut en el passat: “No creiem que cap compte hagi estat accedida de manera incorrecta”, expliquen. Però segons sembla, l’impacte del robatori d’identitats és molt més seriós i afectaria més de 60 milions de comptes.
El pitjor de l’assumpte és que, en la data en què es va produir el robatori d’identitat, Dropbox va reconèixer que únicament s’havien filtrat les adreces de correu d’una part dels usuaris, però ara s’ha sabut que els hackers també es van fer amb les seves contrasenyes, i de forma massiva a més.
En principi i segons informen els portaveus de Dropbox, únicament els que hagin rebut un correu electrònic de la companyia instant a canviar la contrasenya serien els afectats. No obstant això, els que no les tinguin totes poden comprovar on-line si el seu compte ha estat víctima d’un robatori.
Més espai a Twitter
Twitter no compta a partir d’ara els caràcters que ocupen les fotos, els vídeos, els gifs, les enquestes i els tuits propis que es citen. Sí exclou d’aquesta mesura als enllaços, que seran els únics elements, a més del text, que restin espais. El canvi s’ha fet efectiu al mateix temps a tot el món.
En el cas de les mencions, la xarxa social està provant els nous canvis que s’inclouran en els propers mesos. Tot i que ja han avançat que els noms d’usuari de les persones a les que es contesta no comptaran en els 140 caràcters. En l’última dècada, el tuit ha evolucionat, des d’un simple missatge de text a un més complet amb fotos, vídeos, hashtags, retransmissions de Periscope o enquestes, fet que ha provocat que els 140 caracters es quedin curts.
Actualització de seguretat per a Samsung Galaxy Note 7
Samsung ha anunciat que avui 20 de setembre emetrà una actualització del sistema operatiu del Galaxy Note 7 per limitar la càrrega del terminal al 60%. Amb aquesta mesura, la companyia pretén evitar el sobreescalfament que està provocant que alguns terminals explotin o s’incendiïn. La mesura ha estat anunciada i estarà disponible, en principi, a Corea del Sud. Samsung encara no s’ha pronunciat sobre si la nova versió serà obligatòria perquè l’aparell segueixi funcionant ni sobre si estarà disponible en altres països.
Nou Google Allo
Una de les grans apostes de Google per a aquest any sembla que per fi veurà la llum. Google Allo és l’aplicació de missatgeria instantània del gegant tecnològic que busca fer front als grans com Whatsapp i Messenger, propietat de Facebook.
Segons l’influent periodista tecnològica Evan Blass, Allo estarà disponible aquest mateix dimecres. Així ho ha confirmat a través d’un missatge al seu compte de Twitter del qual tots els mitjans especialitzats s’han fet ressò, donat l’alt índex d’encerts de Blass en aquest tipus de filtracions.
Troians bancaris
Els troians bancaris segueixen sent l’amenaça en línia més perillosa, segons recull l’últim informe de Kaspersky Lab sobre les amenaces informàtiques del segon trimestre de 2016, un problema que s’ha reduït a Espanya. Això ha permès sortir del Top 20 dels països amb major risc d’infecció troiana. Aquests programes maliciosos sovint es propaguen a través de llocs web compromesos o fraudulents i correus electrònics no desitjats, com han recordat des de Kaspersky.
Impacte de les xarxes socials a la vida real
Les xarxes socials són actualment una part molt important de les relacions socials, fins al punt que poden afectar les persones respecte a la imatge que veuen dels altres o la que elles mateixes donen. Ara, un estudi ha conclòs que les males experiències a Facebook incrementen els riscos de patir depressió en la vida real, és a dir, tenen efectes reals sobre les persones.
L’estudi, realitzat per investigadors de la Universitat de Brown (Estats Units) s’ha centrat en les experiències negatives a Facebook, és a dir, successos d’assetjament, malentesos, trobades no desitjades o fins i tot comportaments mesquins, i els possibles efectes que puguin tenir en l’usuari a la vida no digital.