14.2 C
Pals
Dijous, 14 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

82 vins de la DO Empordà són excel·lents, segons la Guia Peñín

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un total de 82 vins de la Denominació d’Origen Empordà han assolit l’excel·lent (entre 90 i 94 punts), a la prestigiosa Guía Peñín 2018 que s’acaba de publicar.

A l’edició del 2017, aquesta xifra era de 87. Aquestes xifres representen un increment respecte els 68 excel·lents assolits per vins empordanesos en l’edició del 2016 i dobla els 43 del 2015. I només un vi empordanès arribava als 90 punts a la Guia Peñín del 2005.

Els vins més ben valorats de la denominació empordanesa obtenen 94 punts. Es tracta del Peralada Aires de Garbet, del celler Peralada, un vi negre de la collita del 2015, i l’INO Garnatxa de l’Empordà Solera, un vi dolç del celler Masia Serra, de Cantallops.

Amb 93 punts, hi ha una dotzena de vins dels cellers Peralada, Martí Fabra, Espelt Viticultors, Mas Llunes, Roig Parals i Vinyes dels Aspres.

El celler que aconsegueix més excel·lents és Peralada amb 14 vins, seguit del Celler Cooperatiu d’Espolla i Vinyes d’Olivardots amb 6, i els cellers Martí Fabra, Masia Serra i Mas Llunes, amb 5.

La Guia Peñín valora els vins de 29 cellers DO Empordà. 23 aconsegueixen situar un o més vins a la categoria d’excel·lent.

Els autors de la guia asseguren que els blancs són ‘frescos, fàcils de beure i saborosos”. Dels negres destaquen que s’ha passat d’elaborar vins novells a “bolcar-se en la creació de vins de criança, amb molt d’equilibri entre fruita i fusta i saborosos matisos balsàmics”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de la comarca podran evitar l’escassetat de gamba vermella fresca aquest Nadal

Ho ha explicat en una entrevista a TARDA Capital el patró major de la confraria de Palamós, Miquel Mir, després de l'alerta que van enviar fa unes setmanes aquests mateixos pescadors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -