14.1 C
Pals
Dilluns, 27 gener 2025
- Publicitat -

A la Bisbal govern i oposició acosten posicions sobre l’aigua

Vot majoritari a favor de la integració del municipi en la AMAP

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
A la Bisbal govern i oposició acosten posicions sobre l'aigua
Loading
/

Amb la la única oposició de CiU, el plenari va votar ahir majoritàriament a favor de la integració del municipi en la Associació de Municipis i Entitats per l’aigua pública.

Van ser 16 vots a favor (ERC-CUP-ICV-Compromís i PSC) i 1 en contra, del regidor Xavier Dilmé.

Òscar Aparicio (Independents per la Bisbal – PSC)

 

Xavier Dilmé (CiU)

 

Xavier Font (Compromís per la Bisbal)

 

Resultat de la votació

 

Que és l’AMAP?…

La AMAP és una associació constituïda entre d’altres pels municipis de Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Girona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa. El seu objectiu principal de la entitat és difondre i promoure la gestió pública de l’aigua, així com donar suport a tots aquells municipis que vulguin adoptar aquest model de gestió pública.

Que pot representar per la Bisbal l’ingrés a l’AMAP?…

La resolució aprovada pel ple municipal podria ser un primer pas per desembussar una situació força atípica. Fa pràcticament un any que el contracte de gestió entre Sorea i l’Ajuntament de la Bisbal ha estat declarat nul per la justícia, i l’empresa, integrada en el Grup Agbar segueix prestant el servei a la ciutat.

És una situació força anòmala, deguda segons l’oposició a la manca d’entesa entre els tres grups que governen l’ajuntament (ERC-CUP i ICV).

La re-consideració del tema per part de l’Equip de Govern i la subsegüent aprovació de la moció del PSC a la moció amb una majoria tan aclaparadora sembla aplanar el camí per un futur acord.

En aquest sentit, tot i que no pressuposa cap compromís ferm dels grups municipals sobre el model de gestió futura de l’aigua de la Bisbal, l’acord del plenari sembla un punt d’inflexió. Podria permetre fins i tot la sortida dialogada d’un atzucac que els darrers temps ha condicionat en bona mesura la política municipal bisbalenca.

Seria en definitiva la clau de volta que permetria deslliurar el proper govern municipal d’una molesta pedra a la sabata i la superació d’una de les rèmores que, conjuntament amb la incertesa que plana sobre l’edifici de la biblioteca central comarcal, ha llastrat els dos darrers governs que ha tingut la ciutat

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La renaixença que ens mereixem

Aquests dies el cap em va a 300.000 revolucions. El que ha passat als Estats Units, amb la pujada...

Altres notícies