Vídeo: Així ha quedat el nou estudi Juli Pedrero, de Ràdio Capital

Després de sis mesos de planificació i muntatge, aquest dissabte hem inaugurat l'estudi Juli Pedrero, de Ràdio Capital. Però, per què aquest nou estudi és especial? T'ho expliquem en aquest article

Després de sis mesos de planificació i muntatge, aquest dissabte hem inaugurat l’estudi Juli Pedrero, de Ràdio Capital. Però, per què aquest nou estudi és especial?

Perquè està pensat per fer ràdio visual. Hi podem fer continguts en format audiovisual pensats per les xarxes, mentre per la ràdio hi sona una altra cosa. Perquè avui la ràdio entra pels ulls i per això l’hem fet a peu de carrer. Perquè els mitjans de comunicació són cultura i volem aprofitar l’estudi i la plaça on s’ubica per generar activitat cultural i perquè l’estudi servirà per formar joves que vulguin aprendre a fer ràdio i periodisme digital del segle XXI.

L’estudi està equipat amb tecnologia digital d’última generació. Pot rebre i enviar centenars de senyals d’imatge i so a través d’un protocol informàtic. Mitjançant una xarxa privada de fibra òptica connectem l’estudi amb d’altres estudis des dels quals emetem diferents espais i continguts diaris. L’estudi està equipat amb 5 càmeres de vídeo que alimenten un sistema de realització automàtica, que selecciona la càmera en funció de la persona que parli a cada moment.

Un estudi tan especial havia de tenir un nom a l’alçada. Per això li hem posat el nom d’estudi Juli Pedrero, en homenatge a un dels impulsors de Ràdio Capital, traspassat el 2020 a causa d’una llarga malaltia.

El disseny de l’estudi l’ha fet la interiorista, artista i col·laboradora de Ràdio Capital, Alba Cunillera i la seva conceptualització i muntatge tècnic ha anat a càrrec dels diferents col·laboradors del mitjà.