13.1 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Albons, el poble que més recicla al Baix Empordà

El Baix Empordà ha registrat un índex de recollida del 48’42%, lleugerament superior a la mitjana de Catalunya per aquest any, que és del 45%

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Baix Empordà demostra un cop més el seu compromís amb el medi ambient, amb diversos municipis liderant la llista de reciclatge a les comarques gironines. Segons informa Cadena SER, citant dades de l’Agència de Residus de Catalunya, la recollida selectiva a Girona ha pujat un 2’5% respecte l’any anterior, situant-se ara al 47’5%.

A la demarcació de Girona, la comarca del Baix Empordà destaca amb un índex de recollida del 48’42%, superant la mitjana de Catalunya al 2022 que és del 45% i pel que fa als municipis Albons, Corçà, Verges i Forallac es situen entre els primers llocs amb percentatges de recollida de 92’21%, 91’51%, 90,56% i 89,44% respectivament.

Mentre comarques com el Gironès i la Garrotxa lideren el reciclatge amb índexs del 53’53% i 52’44% gràcies a l’aplicació de nous mètodes de recollida, el Baix Empordà segueix mostrant un fort compromís sense necessitat d’aquests sistemes.

En contrast, les comarques de l’Alt Empordà i la Selva mostren índexs inferiors, amb un 44’49% i 43’38% respectivament.

Encara que municipis com Vilablareix, a la comarca del Gironès lideren la llista amb un 92’61%, els esforços del Baix Empordà són evidents amb quatre dels seus municipis entre els deu més destacats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies