La 12a edició del Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí (FIMAG) arriba els propers 31 de maig i 2 de juny amb més de 70 sessions de 21 mags en 10 espais diferents. Com en les anteriors edicions el festival, consolidat a nivell nacional i estatal, repartirà les diverses actuacions en tres àmbits: la Gran Màgia, la Màgia Singular i la Màgia Popular. Per parlar una mica més d’aquesta edició d’enguany ens ha visitat el director del festival, Àlex Brull.
Àlex Brull no ha volgut destacar cap dels espectacles perquè n’hi ha una gran quantitat que es desenvoluparan per diversos espais del municipi. Els grans espectacles de la Gran Màgia es faran a l’Espai Ter, per acollir un format més gran de màgia. En canvi, la Màgia Singular recorrerà diferents edificis i escenaris del municipi com el Palau Solterra o el Cinema Montgrí. Finalment, la Màgia Popular vol mostrar espectacles de carrer gratuïts per fer arribar la màgia a tothom. La inauguració de la programació la farà la Melanie amb l’espectacle Glam. La màgia més trencadora a l’Espai Ter.
“Treballem molt per la qualitat i la quantitat d’espectacles que oferim”, apunta el director del festival. A la web del festival hi ha tota la descripció de la programació. Amb la voluntat de fer el festival accessible, hi ha rangs de preus per a totes les famílies i, fins i tot actes i activitats gratuïts. Àlex Brull destaca la feina que fan des del festival perquè la màgia sigui accessible als col·lectius a través de la Gala Solidària.
Àlex Brull reconeix que una de les voluntats del festival és fer que tot el públic s’emocioni i s’il·lusioni amb la màgia. “Volem que el públic visqui els diferents espectacles del festival com si fossin nens”, admet Brull. A més, es vol reivindicar que la màgia és un art escènic i molts cops acaba oblidat en les programacions a teatres o sales d’arreu de Catalunya.
El director del festival reconeix que passaran i han passat diverses figures del món de la màgia del tot rellevants. “Hi han passat artistes catalans que s’han fet reconeguts arreu del món o artistes internacionals”, explica Brull. I tot i que destaca que la màgia a Catalunya es troba en bona salut, perquè la màgia es consideri una art escènica en tots els àmbits encara hi ha feina per fer. Àlex Brull apunta que els espectacles de màgia “no són únicament pels nens”.