9.3 C
Pals
Divendres, 15 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Aliança per evitar que el conreu del fesol de l’ull ros desaparegui de l’Empordà

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El fesol de l’ull ros és una varietat típica de l’Empordà molt apreciada gastronòmicament. El seu conreu, però, s’està perdent. Per evitar que la situació vagi a més i acabi desapareixent, cinc productors de la zona s’han aliat amb les administracions per potenciar el conreu i el consum d’aquesta varietat tradicional de fesol. Amb aquest finalitat, han creat el grup de recuperació del fesol de l’ull gros. A més, també han elaborat un vídeo on quatre productors expliquen la història d’aquest llegum típic de la zona. El projecte compta amb la implicació de la xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ajuntament de Figueres, l’IRTA, l’Escola Agrària de Monells i la Fundació Institut Català de la Cuina.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de la comarca podran evitar l’escassetat de gamba vermella fresca aquest Nadal

Ho ha explicat en una entrevista a TARDA Capital el patró major de la confraria de Palamós, Miquel Mir, després de l'alerta que van enviar fa unes setmanes aquests mateixos pescadors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -