7.9 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

Amb ulleres de futur

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Amb ulleres de futur
Loading
/

Costa en aquests moments no parlar de la pandèmia, quan aquesta està tan activa i es transmet amb molta celeritat i hi ha moltes persones contagiades,(Una cada tres segons). Estem en un alt-i-pla i aviat se’ns diu pot-ser en el pic de la pandèmia. Aquesta variant “Onicrom” és podríem dir tramposa. Ens contagiem molt, però sembla que dona uns símptomes de malaltia molt més lleu- per moltes persones sembla un refredat comú, una gripalització – tot i que no podem oblidar que hi ha un grup de població vulnerable, les persones d’edat avançades o amb malalties de base. Ara les proves o test d’antígens molt més generalitzades (Les farmàcies cada 5 segons fan un test a un membre de la comunitat educativa i la massificació de les vacunes ens dònen aquest respir de resposta inmune. Així i tot, mantenim l’alerta en la prevenció personal i social i sobretot l’autoresponsabilitat.

Això no obstant les notícies no s’aturen i hi ha quantitat de temes que podem mirar amb ulleres positives de futur. Sempre, i ara més que mai, ens cal potenciar esforços i millorar eficiència en la investigació i la recerca, per millorar el futur de tots i totes i del nostre país.
Per exemple:”El món del suro” ens toca de prop. Durant els segles XIX i principis del SXX, l’activitat al voltant del suro va ser importantíssima, tant territorialment per les suredes del Baix Empordà com per la manufactura i la comercialització cap a altres territoris. Actualment, ha variat, és veritat, però hi podríem afegir la importància per a la cultura i perquè no, pel turisme. Tanmateix, a més, l’activitat surera ens ha deixat com a herència un sector forestal de gran riquesa ambiental, que planteja reptes importants de gestió paisatgística i manteniment de l’ecosistema de les nostres contrades.
Aquesta proppassada setmana s’ha presentat la càtedra d’estudis del suro que el Museu del suro, l’Ajuntament de Palafrugell i la Universitat de Girona han creat. Podem aprofitar doncs,per crear aquestes noves oportunitats que la recerca i la transferència de l’expertesa millori les demandes de les empreses i institucions del sector surer, així com el món del treball entorn del sector.
.
En temps d’incerteses i de pandèmies, més que mai, ens cal mirada llarga, per això la investigació, el coneixement i l’educació han de ser pota de fortalesa per a la creació d’ocupació i pel be comú. La càtedra d’estudis del suro n’ha de ser un bon exemple

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios