El passat cap de setmana es va celebrar la 4ª edició de la Fava d’Or de Cacau, que premia les millors pastisseries de Catalunya. Entre totes n’hi ha una del Baix Empordà, la Maison Marcel de Sant Feliu de Guíxols. Al Supermatí d’ahir ens va visitar la propietària i pastissera del local Andrea Dopico, que va quedar dins el rànquing de les 50 millors pastisseries catalanes, una sorpresa tant per la propietària com pel seu marit i company de feina, Frank Denz.
Fa gairebé dos anys que la pastisseria Maison Marcel va obrir al Mercat de Sant Feliu de Guíxols, amb una oferta de productes per esmorzar com brioixeria, galetes i pastissos, passant per cassoletes de sis a vuit gustos diferents i fins a arribar a productes de mitjana/llarga duració com galetes, melmelades o cremes. Tot realitzat amb productes de km0 treballats amb tècniques d’alta gastronomia, però que siguin accessibles i còmodes de consumir diàriament.”Em fa especial il·lusió haver rebut la Fava d’Or de Cacau tenint la pastisseria al mercat, perquè no és un local gran ni luxós, només el nostre producte i en pura essència”, explica la propietària.
El procés de selecció de les millors pastisseries consisteix en 8 jurats que viatgen per tots els municipis catalans provant pastisseries que després es reuneixen, juntament amb l’organitzador Marc Balaguer, i fan la selecció dels cinquanta millors locals. Una molt bona iniciativa per ressaltar les pastisseries de Catalunya, segons considera Dopico. D’altra banda, però, la propietària agraeix haver guanyat el premi, però també reconeix que hi ha molts altres pastissers que estan fent molt bona feina. “Com a consumidors el suport que els hi podem donar és que malgrat que tinguin o no premi és anar i donar suport a la pastisseria local, perquè al final del dia és quelcom que ens endolceix la vida”.
La parella va venir a la Costa Brava després d’una llarga trajectòria a restaurants de dues i tres estrelles com Moments**, AbaC*** i Alàbiga com és el cas de Dopico, o a Le Bistrol de París, Maison Pic*** o Valhrona, marca francesa líder de xocolata. En aquell moment vivien a Barcelona, però, segons explica la propietària, “ens vam enamorar de Sant Feliu i vam decidir quedar-nos aquí”. Des del primer moment, segons detalla Dopico, els guixolencs els van rebre amb molt afecte. Després de rebre el premi van decidir fer bombons en forma de fava per celebrar-ho. “Ells també estaven orgullosos de tenir-nos al poble i celebrar-ho amb nosaltres. L’alegria fou molt honesta i molt especial”, conta la propietària.
Maison Marcel s’expandirà a partir del febrer, inaugurant una altra botiga al carrer Major del poble, on a més dels seus dolços de proximitat, també oferiran gelats km0.