7.3 C
Pals
Dimecres, 18 desembre 2024
- Publicitat -

Anticicló amb valors de pressió rècord

Isaac Vilà
Isaac Vilà
L'Estartit, 2000. M'agrada estar sempre a prop del mar on practico moltes activitats. Soc geògraf, regatista i jutge de regates de vela. La meteorologia m'ha fascinat sempre, per la connexió què tinc amb els esports aquàtics i a l'aire lliure. Sempre tinc un ull posat al cel i a la mar. Actualment, també faig el temps del cap de setmana a ElNacional.cat.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Aquestes últimes hores la pressió atmosfèrica ha estat molt elevada a Catalunya, de fet no era tan alta des del 9 de gener de 2015, amb un valor de 1.040 mil·libars de pressió. Un fet que ja s’ha notat amb el nivell del mar, molt més baix de l’habitual. 

El centre de l’anticicló ens va passar pel cim ahir dilluns i s’ha anat desplaçant cap al sud-est, cap al nord d’Àfrica. Aquest moviment ha facilitat l’entrada del vent de garbí què serà moderat però força restringit a la costa sud del Cap de Begur. A les aigües de Palamós, Platja d’Aro i Sant Feliu es notarà de valent el garbí, amb mar mogut. En canvi, a la costa nord el vent serà fluix i la mar molt més calmada.

Pel que fa a l’estat del cel, poques novetats esperem per avui dimarts, cel serè i quatre núvols alts què arribaran per l’oest durant la tarda. L’ambient serà fred durant el matí, amb glaçades. A la línia de la costa, on bufi el vent, l’ambient serà fresc tot el dia, però a l’interior les temperatures seran suaus a migdia. 

Demà dimecres, probablement tindrem alguns núvols baixos a primeres hores. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
00:07:35

Un mos, un glop – Can Bech

Can Bech és una empresa familiar de tradició gastronòmica que va començar la seva activitat al restaurant Can Bech de Fontanilles. Després d’anys d’experiència en el sector, a Can Bech van començar a elaborar les tradicionals figues confitades de l’Empordà, i a poc a poc, van anar sumant a la seva oferta altres especialitats de producte com ara les melmelades naturals, melmelades amb cacau, gelees, chutneys, salses mediterrànies i els maridatges d’autor per a formatges. Més de quaranta anys de tradició i una manera de fer que ha estat guardonada amb diversos premis i reconeguda per professionals de renom dins el món de la gastronomia. Quina és la clau de l’èxit? En parlem amb l’Eli Roman, directora general de Can Bech.

Altres notícies