12.4 C
Pals
Divendres, 21 febrer 2025
- Publicitat -

Aprofitar totes les oportunitats: vacunar-se sense cita

Només avui, al Baix Empordà, teniu tres punts per vacunar-vos sense haver de demanar cita

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El sistema sanitari, un altre cop, s’està posant a la nostra disposició. S’estan posant les màximes facilitats perquè tothom qui ho vulgui es pugui vacunar. Només avui, al Baix Empordà, teniu tres punts per vacunar-vos sense haver de demanar cita. Tot el matí, a Torroella de Montgrí, Palafrugell i a Sant Antoni de Calonge. I demà, a la Bisbal, a Palamós i també a Sant Antoni.

La disponibilitat de vacunes és màxima. El que falta és intentar convèncer les persones que encara no s’han punxat, però només necessiten una petita empenta. Que algú amb bata blanca els digui que no els passarà res i estaran fent un important servei a la comunitat.

I si amb això no n’hi ha prou, es pot aplicar el que cada vegada més veus demanen. Ara s’hi ha sumat el Grup Costa Brava Centre. Parlo del certificat sanitari. No pots entrar a un restaurant, un hotel o una discoteca si no t’has vacunat o t’has fet una PCR. A tots els països del nostre entorn s’ha fet així, entre protestes dels antivacunes, però cal que l’Estat mostri fortalesa i defensi el dret a la vida de molts enfront al dret de no vacunar-se d’uns quants.

El debat seguirà viu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies