Ja han començat les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l’Estartit. Estan organitzades per l’Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’EMD de l’Estartit,i el patrocini de IGP Poma de Girona i Celler Castell de Peralada.
Els restaurants que hi participen enguany són: Picasso (a Torroella de Montgrí) i Alba, Nereida, Club Nàutic Estartit, La Palmera i Medes II (a L’Estartit).
Tots els menús o carta de suggerències elaborats pels restauradors tenen la poma com a protagonista, sigui com a entrant, acompanyament, plat principal o postres, i ho han fet a preus molt continguts tenint en compte la qualitat de les propostes, que oscil·len entre els 25 i els 39 euros.
Cal tenir en compte, a més, que la poma es troba en aquesta època de l’any en plena recol·lecció i, per tant, en el seu millor moment per degustar-la. D’altra banda, les jornades ofereixen una excel·lent oportunitat d’acostar-se a Torroella i a l’Estartit i gaudir de la seva àmplia oferta de serveis culturals i d’oci, especialment vinculats al turisme actiu, natura i cultura, aprofitant, alhora, la bonança de temps que encara ens acompanya en aquesta època de l’any.