5.8 C
Pals
Dimarts, 21 gener 2025
- Publicitat -

Arriba el Festival Itinerant de Cinemes Africans a la Bisbal d’Empordà

El FICAC, creat el 2022, té l’objectiu de conscienciar sobre la diversitat i la riquesa del continent africà a través del seu cinema

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El cinema africà arriba a les pantalles de la Bisbal d’Empordà a partir d’aquest divendres 8 de novembre. I és que el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC) torna a fer parada al Teatre Mundial per oferir un total de 4 projeccions audiovisuals.

El festival començarà amb una sessió matinal adreçada a estudiants, amb la projecció de “La vie château”, una comèdia sobre les experiències d’immigrants africans a París. Per al públic general, les projeccions s’iniciaran divendres a les 19 h amb “Freda”, un drama ambientat a Haití, país conegut per ser l’escenari de la primera revolució negra. El film aborda la lluita per la supervivència en un context de desigualtats i violència estructural.

Dissabte, la programació continuarà a les 17 h amb “Aya”, una pel·lícula que denuncia els efectes devastadors del canvi climàtic. La protagonista, Aya, es veu obligada a lluitar per salvar la seva llar, amenaçada per la pujada del nivell del mar a l’illa de Lahou. El festival tancarà la jornada a les 19 h amb una altra sessió oberta de “La vie château”.

El FICAC, creat el 2022, té l’objectiu de conscienciar sobre la diversitat i la riquesa del continent africà a través del seu cinema. A més de ser un espai d’entreteniment, el festival busca articular-se amb el teixit educatiu, cultural i social de Catalunya, posant un èmfasi especial en les diàspores africanes.

Enguany, el festival ha passat per un total de 15 municipis catalans, incloent les quatre capitals de província, i s’estén fins al desembre amb noves projeccions. A banda de la Bisbal d’Empordà, el festival ha fet escala en localitats com Barcelona, Girona, Tarragona, Reus, Olot i Salt, entre d’altres. L’edició 2024 presenta 10 noves produccions, entre documentals, ficcions i curtmetratges, que s’afegeixen al catàleg ja existent de més de 25 pel·lícules procedents de 15 països africans.

El festival busca no només entretenir, sinó també provocar reflexió i debat sobre qüestions globals com la desigualtat, la crisi climàtica i els drets humans. La cultura esdevé així una eina clau per canviar narratives i construir ponts entre les comunitats africanes i catalanes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Afectats de resquitlló per la borrasca Garoe

La batejada borrasca Garoe, situada al sud-oest de la península deixarà tota la pluja a Andalusia i a nosaltres no...

Altres notícies