Platja d’Aro acull aquest cap de setmana la primera edició del Cap de Setmana del Pernil, una nova fira gastronòmica que tindrà lloc l’1 i 2 de febrer al Palau d’Esports i Congressos. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, ofereix un espai on el públic podrà descobrir i degustar productes gourmet amb el pernil com a gran protagonista.
El recinte firal comptarà amb expositors especialitzats en vins, formatges i embotits artesanals, a més de diverses activitats per als visitants. Durant tot el cap de setmana es faran cates de pernil amb maridatge de vins, dirigides per experts del sector. També hi haurà un showcooking a càrrec d’Alan Puche, xef i propietari del restaurant Puche de Palamós, que demostrarà com incorporar el pernil en diferents receptes.
Un dels moments més destacats del cap de setmana serà el dissabte a la tarda, quan tindrà lloc la primera edició del Campionat Mundial de Talladors de Pernil. Aquesta competició reunirà especialistes d’arreu del món que demostraran la seva tècnica en el tall d’aquest producte. A més, els plats de pernil que es preparin durant el campionat es posaran a la venda a preus populars perquè els assistents puguin gaudir-ne.
L’entrada a la fira és gratuïta i l’espai estarà habilitat amb taules i cadires perquè els visitants puguin degustar els productes en un ambient còmode. L’objectiu d’aquesta primera edició és convertir Platja d’Aro en un punt de referència gastronòmica i consolidar aquest esdeveniment com una cita anual.