8.7 C
Pals
Dilluns, 23 desembre 2024
- Publicitat -

Arriba la quarta edició de Xics Gastronòmics de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

La Quinzena Gastronòmica Infantil tindrà lloc del 18 de maig al 9 de juny i pretén conscienciar als infants i les famílies sobre la importància dels aliments per prevenir malalties com l'obesitat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El proper 18 de maig començarà la quarta edició de Xics Gastronòmics de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró amb l’objectiu de difondre entre els infants i les seves famílies la importància que tenen els aliments per prevenir malalties, com ara l’obesitat. Aquesta edició del 2019 s’allargarà fins el dia 9 de juny.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, des d’AROimpulsa, organitza aquestes activitats amb la voluntat de “posar en valor el menjar de qualitat, que a més a més ajuda a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals i a lluitar contra la falta d’interès general per la nutrició i les conseqüències de les opcions alimentàries”.

A través de tres eixos, el consistori desenvolupa un pla d’acció al voltant d’aquestes jornades destinades als infants i les seves famílies, a més de voler potenciar el municipi com a destinació Familiar. Al municipi es desenvolupa una campanya gastronòmica amb menús infantils a 13 restaurants, tallers i xerrades d’alimentació als centres educatius i a banda, un programa d’activitats lúdiques i d’animació. Els restaurants preparen, gràcies a la Fundació Alícia, la seva proposta seguint la guia per a restauradors i famílies que vetlla per la cuina saludable i els productes de proximitat. Finalment, hi ha tallers de cuina programats per a infants de 7 a 12 anys per tal d’introduir-los en el món de la gastronomia.

Xics Gastronòmic, a través de la Fundació Alicia, ha elaborat un programa formatiu que durant cinc dies es desenvolupa les escoles Fanals d’Aro i Els Estanys de Platja d’Aro, Vall d’Aro de Castell d’Aro, a l’Institut Ridaura i en el PTT-PFI Guíxols-Vall d’Aro. Els participants poden fer tallers i demostracions de cuina a través de la piràmide dels aliments. La novetat d’enguany és que s’ha editat una guia que es diu Aplica’t per a la prevenció de lesions infantils que es distribuirà entre els participants.

El darrer eix de Xics Gastronòmics gira entorn el programa d’activitats lúdiques i divulgatives que s’adreça als infants i a les seves famílies per tal de treballar el concepte de l’alimentació i estils de vida saludables.

Consulta totes les activitats de Xics Gastronòmics

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Carme Sanglas guanya el concurs de cartells de La processó de Verges 2025

Carme Sanglas Gispert ha estat seleccionada com a guanyadora del primer concurs de cartells de La Processó de Verges amb l'obra "Tum tumtum, tum tumtum".

Altres notícies