Aquest divendres arrenca la segona edició del Mirell Festival, enguany amb la mirada i l’oïda posada en la rumba catalana. I és que enguany la programació ofereix els documentals ‘El Gran Gato’ de Ventura Pons; ‘Peret, yo soy la rumba’ de Paloma Zaplana; ‘i L’home orquestra. L’aventura dels músics catalans a Amèrica’, de Carles Riobó i Àlex Gómez-Font. Culimnarà amb l’espectacle ‘Todos los gatos son pardos’, homenatge a Gato Pérez de la mà de Noël Meya. Serà al Teatre Mundial els dies 8, 9, 10 i 11 d’octubre, de divendres a dilluns i, novament, comptarà amb alguns dels seus protagonistes fora de la pantalla i en persona, com el cineasta Ventura Pons, l”home orquestra’ Jesús Peyron, Manel Joseph, Rafa Moll, Paloma Zapata, Ragna i Àlex Gómez-Font.
Així doncs, la programació de la proposta cultural bisbalenca, que pren el nom del joc popular empordanès, enguany inclourà un total de tres documentals, un concert i set persones convidades. L’abonament dels 3 dies de documentals i xerrades (de divendres a diumenge) té un cost de 10 euros mentre que cada entrada de dia en val 5: es poden adquirir a través de la plataforma Entradium, alhora que al web municipal es pot consultar tota la programació amb detall. El concert Todos los Gatos son Pardos d’homenatge a Gato Pérez de la mà de Noël Moya va a part: pot adquirir-se a través de la plataforma Koobin.
Vincular la Història de la música de Catalunya amb imatge audiovisual: aquest és el pretext del qual va partir l’any passat el Mirell Festival de la Bisbal d’Empordà, que omplirà novament el Teatre Mundial de documentals musicals i xerrades. El bisbalenc Pere Pons, històricament vinculat a Ràdio Bisbal i a l’associació Lluna Negra, dirigeix aquesta nova proposta cultural a la seva ciutat natal, després d’una llarga trajectòria vinculada al món de la música catalana. Pons ha participat a la realització de tots els documentals que oferirà la primera edició del cicle audiovisual. El Mirell Festival està organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.