11.1 C
Pals
Dijous, 14 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Arròs de Pals

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’arròs de Pals és un arròs produït a l’Empordà que es comercialitza sota al marca “Arròs de Pals”, de qualitat extra i que es presenta de forma envasada. Les varietats més conegudes són el bahia i el bomba, com a més tradicionals, i el carneroli i el nembo com a més actuals. Altres varietats són el tebre, el sènia, el carnaroli, el loto, el thaibonnet i el monsianell. L’època de sembra és de finals d’abril a principis de maig. La recol·lecció es fa de finals de setembre a finals d’octubre. 

El conreu de l’arròs a Pals data del segle XV i la hipòtesi és que va ser introduït pels àrabs des de València. Durant el segle XVII, l’arròs produït a l’Empordà fou un producte important per a l’abastament de tot Catalunya. A finals del segle XVIII se’n va limitar el conreu perquè se’l relacionava amb algunes malalties de l’època. Però a partir de 1900 se’n va tornar a autoritzar la plantació i conreu. 

L’arròs de Pals és ideal per a tota mena de plats, especialment per cuinar l’arròs a la cassola, plat típic empordanès, ja que l’arròs no es pasta i queda grenyal.

És un producte que es caracteritza per la resistència del gra un cop cuit. L’envàs és amb bossa de plàstic normal i envasat al buit, d’1 i 5 quilos. Per a la seva conservació cal protegir-lo de la llum solar i conservar-lo en lloc fresc i sec.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de la comarca podran evitar l’escassetat de gamba vermella fresca aquest Nadal

Ho ha explicat en una entrevista a TARDA Capital el patró major de la confraria de Palamós, Miquel Mir, després de l'alerta que van enviar fa unes setmanes aquests mateixos pescadors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -