15.7 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Arturo Pradas: “Per poder gestionar el municipi d’una manera eficient, la tecnologia ha de ser un primer plat”

El regidor de promoció econòmica de Calonge i Sant Antoni, Arturo Pradas, ens va visitar al Supermatí de dimecres passat per detallar-nos les jornades Sustainable Mobility for a Safe & Smart Town que se celebraran aquest cap de setmana. Una iniciativa impulsada des de l’Ajuntament del municipi per captar creativitat i talent i per atraure els municipis amb problemàtiques semblants.

Aquest esdeveniment comença el dia 7 d’octubre i es realitzarà una xerrada amb 3 ponents: un de la Universitat de Corea, el Directiu de SABA (una empresa de gestió de pàrquings) i RACC mobility Hub. També hi haurà una taula rodona de tots els ponents on es faran partícips les experiències que s’estan duent a terme a Sant Antoni de Calonge.

Per altra banda, dissabte tindrà lloc la tercera edició del Smart Design Business Challenge’ una marató per desenvolupar un repte que es llençarà a les 9 del matí als estudiants de diferents especialitats de la Universitat Internacional de Catalunya i estudiants del postgrau ‘Smart Town‘. El repte serà secret i els estudiants tindran 8 hores per desplegar respostes en petits grups.

Finalment, el regidor ha anunciat que estan tractant de col·locar una sèrie d’imputs a les carreteres per poder visualitzar què passa a la platja des de les carreteres: l’ocupació, la temperatura de l’aigua la bandera de la platja, les places lliures d’aparcament, etc.

Ja fa anys que l’Ajuntament està fent grans inversions per aconseguir millores en les càmeres de gestió intel·ligent de la mobilitat i seguretat. Pradas ens explica que cada cop és més important la tecnologia per poder millorar la gestió intel·ligent dels municipis, sobretot Calonge i Sant Antoni, a causa de la seva complexitat: 100 km aproximadament de territori amb multiplicacions importants de població a l’estiu, etc. És per aquesta raó que el regidor defensa que de la manera que està fet el municipi, si no s’inverteix en la tecnologia, mai seran eficients ni tindran suficients recursos per gestionar-lo. “Si no comptem amb la tecnologia, mai serem eficients”, diu Pradas.

El principal problema, però, és que totes aquestes eines estan pensades per les ‘Smart Cities’, és a dir, les grans ciutats i és difícil que encaixin amb les tipologies d’un poble petit. És per això que el Calonge i Sant Antoni van impulsar el nom de ‘Smart Town‘. “Nosaltres vam crear el nom d’smart town que d’alguna manera ens ajuda i altres municipis ens visiten per ajudar-los a desenvolupar el que estem fent”, explica Arturo Pradas.

Per altra banda, han desenvolupat un postgrau a Girona sota el nom de ‘Smart Town’, on incentiven als estudiants de la UDG de màster i postgrau perquè puguin desenvolupar alguna eina tecnològica que pugui ser útil pel municipi. Prada diu que té una doble funció: “els estudiants aprenen i nosaltres treiem idees per gestionar millor i eficientment les nostres necessitats”.

“Per poder gestionar el municipi d’una manera eficient, la tecnologia ha de ser un primer plat”, diu Pradas. “Penso que és necessari i nosaltres des del nostre grup tenim claríssim que és una eina importantíssima i clau al nostre municipi”.

 

 

 

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios