12.2 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Verges retira els pneumàtics punxats de la seva rotonda principal

La mare de Dolors Bassa ha acompanyat l'Alcalde de Verges a l'acte

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Aquest dissabte veïns i veïnes de Verges van retirar els pneumàtics punxats, que coronaven la rotonda que creua el poble i que es van instal·lar allà per protestar per la punxada massiva de rodes que hi va haver al poble el 4 d’octubre del 2017.

L’acte s’ha fet després que l’audiència de Girona arxivés la causa que mantenia contra l’Alcalde de Verges Ignasi Sabater per desordres públics i en relació a l’ocupació de les vies de l’Ave a Girona, durant la celebració del primer aniversari de l’1-O.

Ignasi Sabater acompanyat de la mare de Dolors Bassa

L’acte va comptar amb la presència de la mare de Dolors Bassa, que segons Ignasi Sabater, va afirmar que ja que la seva filla no hi podia ser, ella no es podia perdre l’acte.

La detenció, que es va produïr el passat 16 de gener, va ser molt polèmica, ja que es va produïr de matinada i enmig d’una forta resposta dels veïns, alertats pels crits de l’Alcalde, que es va resistir a la detenció. De fet, va ser el mateix batlle vergelità qui va denunciar una lesió al canell, així com l’advocat Lluc Salellas, que va explicar que no havia pogut entrar a la comissaria on Sabater estava detingut, per no parlar en castellà.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies