El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subirana, i la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyats per l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira i Gual, entre d’altres autoritats, han lliurat aquest dijous 120 guardons de Bandera Blava a platges i ports esportius. S’han lliurat 14 banderes blaves a platges del Baix Empordà i a cinc ports de la comarca.
Del Baix Empordà, han rebut la bandera blava les platges de la Cala Montgó (a Torroella de Montgrí), Tamariu (a Palafrugell), Llafranc (a Palafrugell), Canadell (a Palafrugell), La Fosca (a Palamós), Es Monestrí (a Calonge i Sant Antoni), Sant Antoni (a Calonge i Sant Antoni), Torre Valentina (a Calonge i Sant Antoni), la Cala Cristus-Ses Torretes (a Calonge i Sant Antoni), la Cala Rovira (a Castell-Platja d’Aro), la Platja Gran (a Castell-Platja d’Aro), Sa Conca (a Castell-Platja d’Aro), Sant Pol (a Sant Feliu de Guíxols) i la platja de Sant Feliu (a Sant Feliu de Guíxols).
Respecte als ports en destaquen el Club Nàutic L’Estartit, el Port d’Aiguablava. Club Nàutic Aiguablava (Begur), el Club Nàutic Costa Brava (Palamós), la Marina Palamós i el Port Marina Port d’Aro. Club Nàutic Port d’Aro.
La Bandera Blava a Catalunya
Catalunya compta aquest estiu amb 96 platges guardonades (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més) amb Bandera Blava, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 28 corresponen a la demarcació de Girona, 33 a Barcelona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l’Ebre. Pel que fa als ports, n’hi ha 10 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la Foundation for Environmental Education (FEE).
El conseller Mascort ha destacat que “passar de 7 a 96 banderes blaves en 36 anys no és fruit de la casualitat sinó que respon, sobretot, al fet que disposem d’una veritable estructura de país, l’Agència Catalana de l’Aigua. També respon a la implantació d’un model de sanejament i de recuperació dels costos del cicle de l’aigua -gràcies a la creació del cànon de l’aigua- que ha estat pioner en el nostre entorn i en el conjunt d’Europa”.
La consellera de Territori, Ester Capella, ha posat en valor que “aquests guardons són el resultat del bon treball dels ports catalans i també són el reconeixement a una política ambiental centrada en actuacions per fer front a l’emergència climàtica a través del Pla de Ports de Catalunya 2030”.