Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

13.7 C
Pals
Dilluns, 24 febrer 2025
- Publicitat -

Barbara Hallé: “Ja fa temps que estem treballant per ser un destí més sostenible”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Barbara Hallé: "Ja fa temps que estem treballant per ser un destí més sostenible"
Loading
/

Aquest divendres han entrat en vigor les mesures de restricció d’aigua amb l’entrada d’11 municipis de la comarca a la fase d’emergència per sequera. I el sector hoteler s’ha mostrat preocupat per aquestes mesures. Per donar-nos alguns detalls més sobre com afronten la situació ens ha visitat al Supermatí la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Barbara Hallé.

Barbara Hallé reconeix que queden molt clares les mesures que han de prendre els ciutadans, però el sector hoteler encara té dubtes sobretot amb l’ompliment de piscines. Tot i això, la presidenta de la Unió d’Empresaris apunta que ja fa temps que els associats de l’entitat treballen per adaptar els hotels, que siguin més sostenibles i que aquests puguin estalviar més aigua.

Reproductor d'àudio

Alguns hotels han començat a omplir les piscines amb aigua salada i Barbara Hallé afirma que aquesta és “l’alternativa”. Per això, des de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i turisme de la Costa Brava Centre fa unes setmanes que treballen per impulsar aquesta idea. Des de l’administració ja els han avançat que hi haurà línies de finançament i ajuda per intentar pal·liar els efectes d’aquesta sequera.

Reproductor d'àudio

Barbara Hallé admet que hi ha pocs proveïdors d’aigua salada, però hi ha un empresari de la zona que podria cobrir la demanda que es genera al Baix Empordà. Aquest tipus d’empreses tenen permisos per recollir aigua del mar i transportar-la en una cisterna especial per l’alta concentració de sal.

Turisme i aigua

Una de les problemàtiques amb l’aigua durant la temporada estival és l’augment del seu consum per la crescuda de població amb els turistes que visiten la comarca. Barbara Hallé admet que és un aspecte complicat, per això, creu que tant ajuntaments com l’administració ha d’impulsar polítiques de conscienciació per mirar de minimitzar el consum dels visitants.

Reproductor d'àudio

Barbara Hallé apunta que els turistes, sobretot els estrangers, poden entendre que estem vivint un període de sequera llarg. “Estem treballant des de fa temps per ser un destí més sostenible”, explica Hallé. Per això, apunta que les polítiques per atendre els turistes que visiten el Baix Empordà i Catalunya haurien d’anar orientades a donar a conèixer la situació real del territori que es visita.

La presidenta admet, però, que els preocupa que per la sequera hi hagi menys visitants a la zona. Per evitar que això, passi tot el sector turístic està treballant per promoure la destinació i desmentir titulars com els que apunten que “els hotels de Catalunya no podran omplir piscines”.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios