Begur ha donat el tret de sortida aquest dissabte a la 26a Campanya del Peix de Roca a la plaça Esteva i Cruañas. L’acte ha comptat amb la presència del cuiner del restaurant Casamar, Quim Casellas, i s’ha celebrat el segon Concurs de la Croqueta del Peix de Roca. Part de la recaptació econòmica d’aquest acte anirà destinada al Projecte Sèpia.
Durant l’acte hi ha hagut tastets gastronòmics amb receptes vinculades a la cuina del Peix de Roca, una representació del grup Mutis Jove i música en directe amb Aurora Ortiz. Pel que fa a la segona edició del Concurs de la Croqueta de Peix de Roca els premiats han estat l’Hotel Sa Rascassa i Ses Vinyes, tots dos amb el primer premi; el segon se l’ha endut el Sidral Mooma; i, finalment, el tercer premi l’ha guanyat Sa Barra. El cuiner del restaurant Casamar i jutge en el Concurs de la Croqueta de Peix de Roca, Quim Casellas, ha destacat la dificultat que han tingut enguany per escollir les millors croquetes del concurs.
Però les activitats continuen amb la 4a Caminada del Peix de Roca que se celebrarà el proper 11 de maig. A més, es projectarà el documental sobre peix de roca de Begur de Carlos Virgili el proper 16 de maig, es farà una ruta en bicicleta elèctrica el 17 de maig i una jornada de neteja de fons marí el proper 18 de maig. La campanya es tancarà amb un taller infantil de pintura de pedres organitzat per l’Esplai Autèntic Begur, el diumenge 1 de juny a la platja de Sa Riera.
El regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Begur, Andreu Peñalver, ha destacat les activitats que s’aniran fent al municipi fins el pròxim 1 de juny. A més, ha destacat que la imatge del cartell d’enguany ha estat creada per l’alumna de l’Escola Groc de Barcelona, dins el projecte “Talent Creatiu i Empresa” promogut per la Generalitat de Catalunya.
Cal recordar, que 13 restaurants del municipi oferiran menús especials elaborats amb peix de roca fins el pròxim 1 de juny: Ca l’Adela, Cap sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Galena – Mas Comangau, Parador d’Aiguablava, Hostal Sa Rascassa, Hostal Ses Negres, Hotel Aigua Blava, Ses Vinyes, Sidral Mooma, Taverna Son Molas i Turandot. A més, bars com Begurio, La Motxa i Sa Barra s’hi afegeixen amb la seva pròpia croqueta de peix de roca.
Els menús de cada restaurant tindran preus tancats i inclouran obsequis per als comensals, com una pedra decorada pel Casal de la Gent Gran. També es podrà participar en un sorteig omplint una enquesta digital després de degustar el menú.