L’Ajuntament de Begur incoarà un expedient sancionador a l’empresa adjudicatària del contracte de gestió de les boies a les costes del municipi. El consistori considera que s’ha vulnerat el plec de clàusules perquè s’han fet servir blocs de formigó a la cala d’Aiguablava i això danya el fons marí. El consistori assegura que les condicions tècniques del contracte recull l’exigència d’utilitzar sistemes ecològics sobre la praderia. Per altra banda, l’ajuntament recorda que aquest 2022 ha reduït un 20% el nombre de boies per tal de garantir la protecció del fons marí, ordenar tots els punts d’amarratge i guanyar espai per a banyistes.
El consistori begurenc està a l’espera d’un informe dels Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra per iniciar un expedient sancionador a l’empresa encarregada de gestionar el servei de boies a les costes del municipi. El consistori creu que s’ha incomplert el plec de condicions que marca el contracte en referència a la protecció de praderies del fons marí a la cala d’Aiguablava.
En aquest punt, l’empresa subcontractada hauria utilitzat blocs de formigó per clavar les boies, malgrat que el plec de clàusules exigeix utilitzar sistemes ecològics per garantir la protecció d’aquest espai. El regidor de Platges de Begur, Eugeni Pibernat, assegura que actuaran “amb fermesa” una vegada quedi demostrat que l’empresa vulnera el plec de clàusules.
Reducció de les boies des del 2011
Des de l’any 2012 l’Ajuntament de Begur està desplegant un projecte pioner al territori per reduir progressivament el nombre de boies que hi ha al litoral. Aquest 2022 hi haurà 323 punts d’amarratge, un 20% menys dels que hi havia el 2011. La caiguda més important és a Aiguafreda, on s’han passat de les 145 boies el 2011 a les 106 d’enguany.
Ara, es vol promocionar que la gent que les utilitza en faci un ús més ràpid per tal de generar més rotació entre usuaris.
La idea de reduir aquestes boies té tres objectius. El primer d’ells és garantir la protecció del fons marí i especialment la posidònia. En segon lloc, el consistori vol ordenar i gestionar de forma tècnica la distribució de les boies i per últim es vol guanyar espai per a banyistes.
Et pot interessar