Begur se sumarà aquest 17 de novembre a la commemoració del Dia Internacional de la Prematuritat, una jornada dedicada a generar sensibilitat i consciència sobre la prematuritat, les seves causes i les múltiples conseqüències que a curt, mitjà i llarg termini té aquest fet sobre les nenes i els nens que neixen abans d’hora.
I ho farà responent a la crida feta per l’Associació de Prematurs de Catalunya tot il·luminant de color porpra-lila dos dels principals espais patrimonials del municipi: el castell de Begur i l’església d’Esclanyà, amb l’objectiu de visibilitzar aquesta diada.
Al voltant del 7% dels nadons a Catalunya, o sigui uns 4.500 nadons cada any, neixen abans de temps. Encara que avui dia la major part de prematurs no presenten seqüeles greus, cal esmentar els retards maduratius en general, de caràcter orgànic i funcionals, que fa que molts progenitors deixin de treballar durant els primers anys de vida del seu fill per cuidar-lo i propiciar un procés maduratiu. De fet, la prematuritat extrema és equiparada com una malaltia greu o càncer. Cal molta recerca per continuar investigant. Sobretot com tractar la prematuritat de forma integral.