16.5 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Els bombers denuncien que no poden fer front a emergències al túnel del Pertús

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els bombers denuncien que no tenen suficient formació ni material per fer front a emergències al túnel del Pertús. En un manifest que han fet públic aquest dilluns, alerten que no compten amb cap protocol d’intervenció que permeti afrontar amb seguretat i èxit un sinistre al túnel, que es fa inaugurar fa 6 anys. Els bombers denuncien tot un seguit de mancances. Per exemple, que menys de la meitat dels 50 bombers que treballen als parcs de Figueres i de la Jonquera han rebut formació bàsica per utilitzar el camió-tren que circula per la via. A més, no compten amb material imprescindible com un sistema de visió tèrmica per veure-hi si el túnel s’omple de fum o les mànegues que porten són massa curtes. Hi ha bombers dels parcs de Figueres i de la Jonquera que mai han entrat al túnel, mai l’han visitat i no saben ni com és. El comunicat ha rebut el suport de bombers de diversos parcs de les comarques gironines i representants sindicals. Els bombers asseguren que han alertat d’aquesta situació als seus superiors, però que no els fan cas. El túnel del Pertús té un pla d’autoprotecció aprovat. Un pla que defineix fins a catorze tipus de sinistres possibles, com incendis, descarrilaments, atemptats o fuites de materials perillosos, però els bombers no tenen definit com han d’actuar en cada cas. El manifest també detalla problemes relacionats amb la falta d’efectius per a una resposta inicial. El pla d’autoprotecció fixa la dotació mínima de personal en 8 bombers, que són la suma dels mínims dels parcs de Figueres i de la Jonquera. Cada cop que es deixa la dotació d’aquests parcs per sota d’aquests mínims s’està incomplint l’acord signat amb els governs francès i espanyol.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -