Els càmpings de les comarques de Girona han tancat la temporada nadalenca amb unes ocupacions destacades, que en molts casos han fregat el ple. Tant a la costa com a l’interior i al Pirineu, els establiments oberts han registrat una alta afluència de visitants, consolidant una tendència de desestacionalització del turisme.
Segons l’associació del sector, aquestes xifres encoratgen cada vegada més càmpings a mantenir-se operatius durant tot l’any o gairebé. A la costa, els turistes centre-europeus, especialment alemanys i suïssos, han estat el perfil majoritari, mentre que als càmpings de l’interior i del Pirineu han predominat els visitants locals.
El canvi climàtic, amb temperatures més suaus durant el dia, ha facilitat les estades llargues, sovint d’una setmana. Aquest tipus de turisme contribueix també a reduir les emissions de CO2 i reforça el model sostenible del sector. Els visitants aprofiten l’estada per realitzar activitats al territori com senderisme i ciclisme.
Durant els últims anys, els càmpings gironins han experimentat un creixement d’ocupacions durant mesos no estivals, com la primavera i la tardor, que ara s’ha estès a l’hivern. El darrer estudi del sector destaca increments d’ocupacions superiors al 100% en mesos com el gener o el març, i fins al 150% durant l’octubre i el novembre. Aquesta evolució permet estabilitzar les plantilles i oferir serveis de més qualitat durant tot l’any.