14.2 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

Brunyols de l’Empordà

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

A l’Empordà, els bunyols són brunyols. Així és com se’ls anomena a les nostres comarques.

És un plat de postres que es comença a menjar per Quaresma i que té el seu moment culminant durant la Setmana Santa. Es poden trobar en pastisseries i fleques de l’Empordà.

L’època d’elaboració és tot l’any. Per fer-los, els ingredients són farina, aigua o llet, llevat de París, sal, matafaluga, greix de porc, oli d’oliva o mantega, llimona, ous, sucre, anís o garnatxa.

Els brunyols es caracteritzen per la seva forma inflada, com d’una esfera aixafada. La seva textura és compacta, tirant més aviat a densa.

Una de les característiques diferencials dels brunyols de l’Empordà és el lleuger gust de matafaluga i que no tenen forat.

Es comercialitzen a granel i es conserven a temperatura ambient.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Francesc Almagro: “Cal crear un nou pla per poder-nos adaptar a la nova mobilitat de la comarca”

Les sindicatures de greuges del Baix Empordà han fet una crida a repensar el sistema de transport públic de la comarca coincidint amb la propera renovació de la seva concessió. Proposen una reforma integral per millorar la connectivitat amb Girona, Barcelona i estacions clau com les de Flaçà, al Gironès, i Caldes de Malavella, a la Selva. I per parlar de totes aquestes reivindicacions ens ha visitat al Supermatí el Síndic de Greuges de Palafrugell, Francesc Almagro.

Altres notícies