14.2 C
Pals
Dijous, 19 desembre 2024
- Publicitat -

Cal Bandarra rep el Premi Nacional d’Establiments Comercials Centenaris

El restaurant, situat a l’edifici de l’Hotel Plaja, celebra 104 anys de tradició gastronòmica a Begur amb aquesta distinció. Les seves arrels es remunten al 1918, amb la fundació del Mesó Plaja

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Cal Bandarra rep el Premi Nacional d’Establiments Comercials Centenaris pel seu segle d’història. El premi el va recollir Aitor Sumoy Gete-Alonso en representació de l’establiment. És el fundador i xef de Cal Bandarra, des de 2017. L’establiment ha estat reconegut per la seva trajectòria, vocació de servei i implicació constant en el teixit local.

La gala que organitza el Govern de la Generalitat, per mitjà del Consorci de Comerç Artesania i Moda del departament dEmpresa i Treball, es va celebrar la setmana passada. 

El punt de trobada de la societat begurenca

Cal Bandarra, situat a la plaça Pella i Forgas, és un dels restaurants més emblemàtics del poble. Les seves arrels tenen 104 anys d’història: l’origen del restaurant es remunta a l’any 1918, quan es va fundar Mesó Plaja, un negoci que va evolucionar des de fonda fins a hotel. 

Els primers propietaris, Joan Plaja Vinardell i Narcisa Gou Reig, van establir un referent gastronòmic i cultural a Begur. La Fonda Plaja, regentada durant molts anys per la família Plaja, es va convertir en un punt de trobada per locals i visitants, albergant esdeveniments socioculturals i acollint una clientela diversa, entre la qual personatges coneguts com el clarinetista Artie Shaw i fins i tot la famosa actriu Liz Taylor, durant la seva estada a Begur per rodar la pel·lícula ‘De repente el último verano’, el 1959. Fins i tot, va ser el lloc de fundació del Club de Futbol Begur i en va ser la seu social durant molts anys. 

El 2017, el xef Aitor Sumoy Gete-Alonso va donar una nova vida al restaurant de l’hotel amb Cal Bandarra, que posteriorment seria adquirit per la família Sumoy Gete-Alonso el 2018. La renovació i adaptació han preservat l’essència històrica de l’establiment, que segueix sent un testimoni viu de la rica tradició culinària i cultural del poble. Així, Cal Bandarra es consolida com un lloc de trobada contemporani, fusionant la tradició mediterrània amb les tendències gastronòmiques actuals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Calonge inicia les obres de la nova plaça per a la cultura al centre històric del municipi

Es tracta d’una de les actuacions urbanístiques més rellevants dels darrers anys al nucli antic de Calonge, un enclavament que farà de nexe entre la recentment reformada sala polivalent del Cercle Calongí i la Sala Fontova, i que s’utilitzarà com a espai cultural a l’aire lliure.

Altres notícies