16.1 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni acull la cursa de BTT VolCAT Costa Brava

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

Calonge i Sant Antoni serà la seu de la VolCAT Costa Brava aquest dissabte 12 i diumenge 13 de setembre. El municipi acollirà una nova edició d’aquesta cursa de BTT en la que hi participaran 500 corredors i que vol ser un punt de referència a nivell estatal pels amants d’aquesta disciplina esportiva. L’edició 2020 de la VolCAT Costa Brava tindrà lloc adaptada a les mesures de seguretat sanitària necessàries per evitar la propagació de la Covid-19. Aquest esdeveniment transcorrerà per diversos paratges de la Costa Brava, amb un format de 2 etapes que posaran a prova el bikers superant els més de 120 quilòmetres de distància i els 3.100 metres de desnivell positiu.

Aquest matí ha tingut lloc al castell de Calonge la presentació de l’edició d’enguany, en la qual hi ha participat l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, el regidor d’esports, Salvador Miquel, el director de la VolCAT, Albert Balcells, el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell i els corredors Sílvia Roure i Oriol Colomer.

La VolCat Costa Brava es presenta com una prova per a tothom, on es pot competir en dos nivells: Pro i Open. La cursa s’estructura en dues etapes en dos dies diferents. La primera etapa, que tindrà lloc dissabte 12 de setembre, recorrerà 67 quilòmetres i tindrà un desnivell positiu de 1950 metres. Aquesta etapa transcorrerà per la part oest del massís de les Gavarres, on els corredors trobaran un terreny humit i amb una vegetació densa. El recorregut passa per alguns dels punts més emblemàtics de les Gavarres com Els Metges, puig d’Arques, entre d’altres. Aquesta 1a etapa té un format més llarg i Maratonià que la segona etapa. Consta de pujades i baixades més llargues i constants que transcorreran per tot tipus de corriols, camins, pistes i rieres, on els bikers podran gaudir d’allò més. Els corredors trobaran zones on podran rodar ràpid i en grup, i altres zones més lentes i tècniques on podran gaudir d’un entorn excepcional.

La segona etapa, que tindrà lloc diumenge, 13 de setembre, recorrerà un total de 58 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.400 metres. Aquesta segona etapa transcorrerà per l’est del massís de les Gavarres de Calonge i Sant Antoni amb final a la mateixa població. El recorregut d’aquesta etapa és un traçat exigent per gaudir a fons de la bicicleta de muntanya, amb fortes rampes de pujada i unes baixades i senders que amb les passades pluges es fan més divertits i variats. En aquesta etapa els participants trobaran molts senders típics d’aquesta zona de la Costa Brava amb un terreny llis i la vegetació que construeix autèntics túnels verds, però també hi trobaran camins trencats amb pedres que faran activar tots els sentits per gaudir del recorregut. Aquesta segona etapa passa per punts emblemàtics de les Gavarres com l’ermita de Santa Coloma de Fitor, l’ermita de Santa Llúcia d’Arboç, Sant Pol, Puig Vidal, la Carbonera de Forallac, Puig d’en Ribot i Puig Cargol com a punt més alt, amb 363 metres d’altitud.

En aquesta edició hi participaran noms destacats en el món de la BTT, com Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Team), Francesc Guerra (BUFF SCOTT MTB TEAM), Oriol Colomé, Cristofer Bosque (Biking Point), Guillem Muñoz i Guillem Cassú (Tbellès Team), Noemí Moreno (Bauhaus Torredembarra), Veerle Cleiren (Montbike), Sílvia Roura (KH7 MASSI) o Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team).

La VolCAT Costa Brava està organitzada per l’epresa Ocisport amb el suport de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, la Diputació de Griona i la col·laboració de la Federació Catalana de Ciclisme, el Club Ciclista Baix Ter i Asic.

Mesures COVID-19

Degut a la situació causada per la COVID19, la Volcat Costa Brava comptarà amb totes les mesures higièniques necessàries per a celebrar la prova. Així, serà obligatori l’ús de mascareta en tot moment mentre no s’estigui competint i també per part dels tècnics, mecànics i acompanyants. Els corredors hauran d’entrar al box amb mascareta i se la podran treure 30 segons abans de la sortida. L’organització posarà gel hidroalcohòlic per rentar-se les mans sovint en totes les zones d’atenció al públic i s’haurà de respectar l’espai interpersonal d 1,5 metres en tot moment, i en zones de previsió de cues, l’organització indicarà línies de separació per a assegurar aquesta distància.

El públic haurà de seguir la competició des de fora de la zona de seguretat delimitada, i evitar aglomeracions en moments com les arribades o l’entrega de premis. Les zones tècniques seran amb accés restringit a personal major d’edat i amb llicència federativa de competició, tècnic o mecànic, i degudament acreditat amb la polsera per demostrar que s’ha passat el control de temperatura.

Per assegurar la traçabilitat en cas de contagi caldrà inscriure’s prèviament. Els ciclistes premiats hauran d’accedir al podi sols, sense acompanyants ni familiars i hauran de fer-ho amb mascareta. Només se la podran treure uns segons un cop dalt el podi, per a fer la foto oficial. Els premis d’equips seran recollits pel director de l’equip i amb les mateixes precaucions que els corredors. Per part de l’organització hi haurà un responsable de mantenir les mesures de forma constant i gestionar la seguretat de l’esdeveniment en tot moment, per si algunes persones incompleixen la normativa de la Federació Catalana de Ciclisme.
CALONGE I SANT ANTONI

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

L’Auntament de Calonge i Sant Antoni sortejarà 23 habitatges de lloguer social

Són 23 dels 28 pisos de l'edifici als carrers d'Enric Lluís Roura i de la Sala. Els primers 17 es destinaran a unitats familiars joves (de 30 a 45 anys) i 6 a emancipació de joves (de 18 a 29 anys). Els preus de lloguer d'aquests habitatges oscil·laran entre els 346,66 € mensuals, el més econòmic, i els 691,61 €.

Altres notícies