15.6 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Calonge i Sant Antoni aposta per protegir les espècies de vinya autòctones

L'Ajuntament signa un acord amb la Fundació Remença XXI i Joan Rosselló per crear un centre de protecció, estudi i divulgació de les diferents espècies de vinya.

Anna Pujol
Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Calonge i Sant Antoni aposta per protegir les espècies de vinya autòctones
Loading
/

Calonge i Sant Antoni crearà un espai per estudiar i conservar les diferents varietats de vinya autòctona, així ho ha establert l’Ajuntament a través d’un acord amb la Fundació Remença XXI i Joan Rosselló. El conveni pretén  destacar el valor del territori i optimitzar la situació dels estudis sobre les espècies de raïm, moltes de les quals no han estat estudiades i provenen d’abans de la fil·loxera. Jordi Soler, alcalde de Sant Antoni de Calonge,  remarcava l’interès en la conservació de les espècies per part de l’Ajuntament, que col·laborarà en el projecte aportant 5.000 € anuals.

L’espai tindrà forma de reserva i permetrà la creació d’un centre – museu a l’aire lliure, sobre un camp on ja s’havia cultivat  vinya anteriorment. El terreny, de 17.200 metres quadrats,  és propietat de  Joan Rosselló, qui s’ha compromès a ocupar-se de la plantació, manteniment i tractament integral de les espècies, així com d’organitzar la degustació del raïm i l’elaboració del vi. La Funció Remença XXI s’encarregarà de l’assessorament i la divulgació.

El centre utilitzarà tècniques tradicionals, amb l’objectiu de  facilitar l’estudi i reproducció de les espècies, especialment aquelles en perill d’extinció. Actualment, Calonge conserva la diversitat de varietats de vinya més gran de Catalunya i Espanya en ceps cultivats, tot i que algunes es cultiven de forma residual.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El reciclatge al Baix Empordà: radiografia per tipus de residus i municipis

El Baix Empordà presenta diferències significatives en el reciclatge de matèria orgànica, paper i cartró, vidre, envasos lleugers i residus voluminosos. Begur, Palafrugell i Albons lideren en diverses fraccions, mentre que municipis com La Bisbal d’Empordà destaquen en el reciclatge de paper i cartró. Encara queda marge per millorar en altres residus com tèxtils i olis vegetals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -