8.6 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni crea tres itineraris submarins per descobrir l’ecosistema marí del municipi

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha creat tres itineraris submarins amb l’objectiu de poder conèixer les interioritats i l’entorn marí del municipi. Son rutes aquàtiques que parteixen de Torre Valentina, de Cala Cristus i de la Platja de Ses Torretes. Cadascun dels itineraris té dues possibilitats, amb un circuit més curt pensat per a tots els públics, i un de més llarg, apte per a millors nedadors.

En el cas de Torre Valentina, la ruta més curta és un recorregut de 850 metres, i passa per zones com la Roca Grossa i la Roca dels Musclos. Pel que fa a l’itinerari més llarg, d’un quilòmetre i mig, també permet descobrir aquestes dues zones, i Roques Planes.

D’altra banda, les dues rutes que surten de la Cala Cristus, tenen una distància de 600 metres i 1.200 metres, respectivament. Pel que fa a la primera, es passa per la zona de la Roca del Paller i l’Illa Roja i, en el cas de la més extensa, també es fa un recorregut per Roques Planes i la Roca de Ses Gavines.

El darrer itinerari parteix de la Platja de Ses Torretes, amb rutes de 700 metres i d’1,15 km, respectivament. La ruta més curta passa pel Cap de Penyes Blanques i per la platjeta de Cap Roig, mentre que la més llarga també permet descobrir l’entorn dels niells de fora del Cap Roig.

Entre els animals i plantes marines que es podran anar veient mentre es fa l’itinerari submarí, hi ha la juliola, el fadrí, el llavió, la salpa, el peix aranya, la llisa, la oblada, l’esponja catedral, l’estrella vermella, la sèpia o el pop, mentre que de plantes hi abunda la posidònia o el pèl sauper.

Per poder fer aquestes rutes, cal tenir presents un seguit de consells i recomanacions a seguir: cal anar acompanyat, valorar l’estat del mar i de l’aigua, ser coneixedors dels nostres límits, i trucar al 112 en cas d’emergència. En relació al material, es recomana dur màscara, tub i aletes, boia de senyalització, protecció tèrmica i solar i, si s’escau, càmera de fotos subaquàtica.

Finalment, per conèixer més detalls sobre els itineraris submarins, l’Ajuntament posa a disposició dels usuaris a través del seu canal de YouTube i de la web www.calongeisantantoni.cat 4 vídeos per poder veure què es pot observar dins del mar en aquestes rutes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies