12.4 C
Pals
Divendres, 21 febrer 2025
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni creen una àrea verda marina

Es tracta d'un projecte pioner que posarà en valor la biodiversitat del fons marí proper al litoral

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha impulsat un nou projecte anomenat “Àrees Verdes Marines” per gestionar i preservar les zones litorals del municipi. Aquest projecte, desenvolupat pels biòlegs marins Boris Weitzmann i Xavier Munill, busca avaluar l’estat ecològic de la costa i promoure accions de sensibilització, divulgació i participació ciutadana per garantir la conservació d’aquests espais naturals, sovint utilitzats per al bany i activitats esportives.

El projecte serà presentat al públic el 4 d’octubre, en el marc del “1r Cicle Calonge i Sant Antoni i el seu MAR”, que té lloc del 7 de setembre al 4 d’octubre. Aquest cicle inclou una sèrie d’activitats, com ara una exposició de fotografies subaquàtiques, una regata de vela, una jornada de neteja de platges i diverses conferències sobre el futur del litoral mediterrani. Aquestes activitats busquen fomentar l’interès per la protecció dels ecosistemes marins i promoure pràctiques esportives respectuoses amb el medi ambient.

En aquest context, s’organitzarà l’exposició de fotografies “La veu del mar”, a càrrec de l’Associació Junta d’Arbres, que es podrà visitar al Castell de Calonge del 7 al 29 de setembre. Aquesta mostra inclourà les imatges que han participat en el 1r Concurs de Fotografia Subaquàtica de Calonge i Sant Antoni, organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. L’acte de lliurament de premis es celebrarà el divendres 20 de setembre a les 20 h al local social de l’Associació Arturo Mundet.

A més, el Club de Vela de Sant Antoni ha preparat la 1a Regata Social de Patí de Vela “Sant Antoni i el seu mar”, que tindrà lloc el diumenge 8 de setembre a partir de les 12 h. Aquesta competició, organitzada amb el suport de l’Ajuntament, vol acostar la ciutadania a aquesta pràctica esportiva típica de la zona.

Per acabar, es farà una Jornada de neteja de platges el diumenge 15 de setembre, a partir de les 9 h del matí, amb l’objectiu de promoure la implicació dels veïns en la conservació del litoral. També s’organitzarà un conjunt de conferències titulades “El mar que tenim i el mar que volem”, que es celebraran els divendres 20 i 27 de setembre a les 19 h al local social de l’Associació Arturo Mundet. Aquestes xerrades abordaran temes relatius a l’estat actual del mar i les perspectives per al seu futur, amb la participació d’experts en el camp de la preservació marina.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies