16.3 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Calonge i Sant Antoni enceta la 30a edició del Menú de la Gamba

Vuit restaurants de Calonge i Sant Antoni oferiran el menú del 10 de maig al 16 de juny

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest divendres 10 de maig, Calonge i Sant Antoni dona el tret de sortida a la 30a edició del Menú de la Gamba. Aquesta proposta gastronòmica, que va néixer als restaurants de Sant Antoni l’any 1994, s’ha consolidat com una de les propostes gastronòmiques del mes de maig a la zona. El Menú de la Gamba, organitzat per l’Associació de Restaurants de la Badia “El Plat Blau”, compta amb vuit restaurants que oferiran el menú enguany.

El menú es podrà tastar fins al 16 de juny als restaurants de Can Roc, Costa Brava, Guillermu, Hº Restaurant de l’Hostal Olga, La Jovita per l’Esteve GV, Nautilus, Refugi de Pescadors i Valentina. El preu del menú és de 55 € i inclou pa amb tomata i anxoves, gamba mitjana fresca de Palamós (200 g), fideus rossejats amb allioli, postres i vi Perelada Inspirador.

A més, aquells que degustin un Menú de la Gamba podran entrar en el sorteig d’un àpat per a dues persones als restaurants de l’associació ‘El plat blau’. Per poder entrar al concurs, els participants hauran de completar un passaport que se’ls donarà i hauran de marcar amb el segell quatre restaurants diferents.

Cal recordar que el Menú de la Gamba va néixer l’any 1994, gràcies a la iniciativa del Patronat de Turisme de Calonge i Sant Antoni. El projecte va començar com una proposta gastronòmica que es va començar a servir als restaurants del municipi, però es va acabar estenent a restaurants de Palamós.

Cuita de gambes popular per promocionar el menú

Amb l’objectiu de promocionar el Menú de la Gamba i per donar el tret de sortida a aquesta campanya gastronòmica, aquest dissabte 4 de maig al migdia va tenir lloc al passeig de Sant Antoni una cuita de gambes popular. Els restaurants de “El Plat Blau” van oferir als visitants fins a 20 quilos de gamba de Palamós, amb vi Inspirador. Es van servir prop de 550 tastos individuals.

El Menú de la Gamba és una de les dues propostes gastronòmiques que al llarg de l’any organitza l’Associació de Restaurants de la Badia amb l’objectiu d’oferir menús amb productes locals de qualitat i a preus ajustats. El Menú de l’Escamarlà, que es pot tastar de novembre a desembre, completa aquesta oferta gastronòmica. Aquestes campanyes gastronòmiques compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Vins i Caves Perelada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El reciclatge al Baix Empordà: radiografia per tipus de residus i municipis

El Baix Empordà presenta diferències significatives en el reciclatge de matèria orgànica, paper i cartró, vidre, envasos lleugers i residus voluminosos. Begur, Palafrugell i Albons lideren en diverses fraccions, mentre que municipis com La Bisbal d’Empordà destaquen en el reciclatge de paper i cartró. Encara queda marge per millorar en altres residus com tèxtils i olis vegetals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -