13.9 C
Pals
Dijous, 23 gener 2025
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni entrega materials didàctics a les escoles en el marc del projecte educatiu de Calonge, Poble de Llibres

La voluntat és apropar la lectura i l’escriptura als alumnes, així com fomentar la descoberta del patrimoni local i el concepte de “booktown” que defineix el municipi

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha fdistribuït aquesta setmana material pedagògic a les escoles Pere Rosselló, La Sínia i Llevantí de Mar, emmarcada dins el projecte Calonge, Poble de Llibres. La voluntat és apropar la lectura i l’escriptura als alumnes, així com fomentar la descoberta del patrimoni local i el concepte de “booktown” que defineix el municipi.

El material, anomenat ‘Operació Booktown: l’aventura secreta de Calonge’, consisteix en un llibret d’activitats adreçat als alumnes de 3r a 6è de primària. El llibret inclou una gimcana educativa que guia els nens i nenes per sis espais emblemàtics del centre històric de Calonge, com el carrer Major, els jardins del castell i la plaça Major. Mitjançant proves en cada parada, els participants coneixen gèneres literaris com el còmic, la literatura fantàstica, els llibres de receptes, la dramatúrgia, els textos epistolars i la literatura popular. A més, al final del recorregut han de completar una frase amagada.

Segons Elena Montiel, regidora del Projecte Educatiu de Calonge, Poble de Llibres, aquest material busca que els infants d’entre 8 i 12 anys descobreixin la lectura i l’escriptura “jugant i sense dependre dels horaris d’obertura de les llibreries”. Tot i això, Montiel subratlla que les llibreries continuen sent “una peça clau del projecte” i que aquest material és només una eina complementària.

Paral·lelament, es treballa en materials específics per a alumnes d’ESO de l’Institut Puig Cargol. Aquests recursos, més orientats a despertar l’interès per la lectura i fomentar l’ús de les biblioteques municipals, s’uniran a una altra novetat destacada: la creació de mapes interactius gamificats per a famílies i visitants, que permetran explorar el concepte de Calonge com a Poble de Llibres d’una manera lúdica i accessible.

El projecte, que es va iniciar la tardor passada, s’ha consolidat com una iniciativa educativa i cultural de referència al municipi. Per al curs 2024-2025, s’han programat més de 60 activitats destinades a les dues llars d’infants, les tres escoles de primària i l’Institut Puig Cargol. Totes elles estan subvencionades per l’Ajuntament i han estat dissenyades amb la participació de les llibreries del municipi, que han elaborat un catàleg adaptat a les necessitats de cada centre.

Les activitats inclouen contacontes, tallers creatius de dibuix i manualitats, sessions per aprendre sobre l’ofici de llibreter i propostes vinculades a la història local, com tallers d’arqueologia i recerca històrica. L’objectiu és crear una experiència educativa transversal que vinculi l’aprenentatge acadèmic amb la cultura local i el comerç de proximitat.

A més, l’Ajuntament pretén estendre l’abast del projecte més enllà del municipi. Tots els materials, dissenyats amb criteris d’igualtat, sostenibilitat i accessibilitat, es posaran a disposició d’altres centres educatius del territori perquè també puguin gaudir de la proposta i visitar Calonge com a part del projecte Poble de Llibres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Badosa, eliminada a mans d’una intractable Sabalenka

Paula Badosa podrà marxar d'Austràlia amb el cap ben alt, després d'haver fet un excel·lent torneig.

Altres notícies