L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni organitza el proper dimarts 18 d’agost un concurs de fotografies que s’hauran de penjar a Instagram dels itineraris submarins que va difondre fa poques setmanes. El concurs, que rep el nom de Calonge i Sant Antoni Fotosub, començarà el mateix dimarts a les 9 h a Torre Valentina.
Hi ha dues modalitats diferenciades: infantil (de 8 a 15 anys) i open (a partir dels 16 anys). Les persones que hi participin podran optar a diferents premis. El que hauran de fer per poder tenir aquesta possibilitat serà penjar una foto a Instagram del fons submarí que vegin mentre fan el recorregut. En el cas dels adults, hauran de fer servir l’etiqueta #calongeisantantonifotosub, mentre que els infantils hauran d’utilitzar la mateixa etiqueta, afegint-hi #kids. La participació infantil serà el dimarts 18 de 9 a 10 h, i es farà el recorregut entre Torre Valentina i la Roca dels Musclos. Les fotografies es podran penjar fins el dia 22 d’agost a les 23 h.
Per inscriure’s al concurs, cal escriure a [email protected], indicant nom i cognoms i la modalitat (infantil o open).
Pel que fa als nens i nenes, tots i totes tindran un obsequi per haver participat, de manera que no hi haurà una classificació de les seves fotografies. En canvi, en el cas de la modalitat open, hi haurà sis categories de premis: biodiversitat (reflecteix la diversitat biològica de la zona), alegria sota l’aigua (reflecteix la relació entre l’entorn submarí i les persones), paisatge (representa la bellesa del paisatge submarí de la zona), algues (reflecteix la importància i bellesa de les algues a la zona), invertebrats (reflecteix la importància i bellesa dels invertebrats a la zona) i peixos (reflecteix la importància i la bellesa dels peixos de la zona). Els premis seran els següents: una sortida amb caiac per a dues persones, una sortida amb paddle surf per a dues persones, un bateig per a dues persones, 4 entrades al parc d’inflables de Sant Antoni, un dinar per a quatre persones i un sopar per a quatre persones.
La classificació es donarà a conèixer el 27 d’agost i el 29 d’agost es farà l’entrega de premis.
Els itineraris submarins
Es van crear tres itineraris submarins amb l’objectiu de poder conèixer les interioritats i l’entorn marí del municipi. Son rutes aquàtiques que parteixen de Torre Valentina, de Cala Cristus i de la Platja de Ses Torretes. Cadascun dels itineraris té dues possibilitats, amb un circuit més curt pensat per a tots els públics, i un de més llarg, apte per a millors nedadors.
En el cas de Torre Valentina, la ruta més curta és un recorregut de 850 metres, i passa per zones com la Roca Grossa i la Roca dels Musclos. Pel que fa a l’itinerari més llarg, d’un quilòmetre i mig, també permet descobrir aquestes dues zones, i Roques Planes.
D’altra banda, les dues rutes que surten de la Cala Cristus, tenen una distància de 600 metres i 1.200 metres, respectivament. Pel que fa a la primera, es passa per la zona de la Roca del Paller i l’Illa Roja i, en el cas de la més extensa, també es fa un recorregut per Roques Planes i la Roca de Ses Gavines.
El darrer itinerari parteix de la Platja de Ses Torretes, amb rutes de 700 metres i d’1,15 km, respectivament. La ruta més curta passa pel Cap de Penyes Blanques i per la platgeta de Cap Roig, mentre que la més llarga també permet descobrir l’entorn dels niells de fora del Cap Roig.
Entre els animals i plantes marines que es podran anar veient mentre es fa l’itinerari submarí, hi ha la juliola, el fadrí, el llavió, la salpa, el peix aranya, la llisa, la oblada, l’esponja catedral, l’estrella vermella, la sèpia o el pop, mentre que de plantes hi abunda la posidònia o el pèl sauper.
Per poder fer aquestes rutes més enllà del concurs de fotografies, cal tenir presents un seguit de consells i recomanacions a seguir: cal anar acompanyat, valorar l’estat del mar i de l’aigua, ser coneixedors dels nostres límits, i trucar al 112 en cas d’emergència. En relació al material, es recomana dur màscara, tub i aletes, boia de senyalització, protecció tèrmica i solar i, si s’escau, càmera de fotos subaquàtica.