6.4 C
Pals
Diumenge, 19 gener 2025
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni desenvolupa una plataforma Smart City per millorar la gestió de recursos públics

Les dades recollides per la plataforma es transformaran en quadres de comandaments analítics, visors de dades i aplicació d’intel·ligència artificial per fer una gestió més intel·ligent dels recursos econòmics i servei

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni està treballant en una plataforma Smart City. Segons explica l’equip de govern, aquesta plataforma permetrà gestionar en temps real un gran volum de dades -Big Data- i extreure les conclusions necessàries per millorar l’eficiència i la gestió dels recursos públics. S’espera poder millorar la gestió del servei de recollida de residus, fer més eficient el sistema d’enllumenat públic o reduir el consum energètic dels edificis municipals.

Com funcionarà la plataforma Smart City?

Aquesta plataforma Smart City s’alimentarà dels diferents sensors que s’instal·laran en la via pública i a dependències municipals. Aquest gran volum de dades es transformarà en quadres de comandaments analítics, visors de dades i aplicació d’intel·ligència artificial que ha de permetre una gestió més intel·ligent dels recursos econòmics i serveis. L’Ajuntament podrà d’aquesta manera prendre decisions per millorar l’eficiència, i a l’hora conèixer en temps real les dades de milers de sensors mitjançant la tecnologia Big Data.

Actualment l’Ajuntament ja té sensoritzats part dels sistemes de reg, el servei de recollida de residus, càmeres de videovigilància, un district heating a la zona escolar i esportiva de Calonge, entre d’altres. Ara Calonge i Sant Antoni avança en el què s’anomena l’IOT (Internet of Thinks – Internet de les Coses). Això vol dir implementar sensors que permetin alimentar una gran base de dades que es gestionarà a través de la plataforma Smart City que s’està desenvolupant. Aquestes dades, un cop treballades a través d’aquesta plataforma de gestió i aplicant intel·ligència artificial permetrà prendre decisions encaminades a reduir la contaminació i fer més eficients els serveis municipals.

A banda d’això, la plataforma Smart City també permetrà treure rendiment de les dades del servei de recollida de residus. Amb la implantació del servei porta a porta es va incorporar la sensorització dels cubells de recollida de residus i dels vehicles. Això permet recollir un gran volum de dades sobre la quantitat de residus recollits, l’increment del reciclatge, i també permetrà optimitzar els trajectes dels camions de recollida, entre d’altres.

Més accions: llums led i càmeres de videovigilància

El proper pas en la sensorització serà la substitució de gairebé 5.000 punts de llum per llums sensoritzades amb tecnologia led. Un altre dels passos que s’executarà l’any vinent és la instal·lació de càmeres de videovigilància a tot el municipi, que no només serviran per millorar la seguretat, sinó que també permetran recollir dades de volum de mobilitat, freqüència i horari, així com la sensorització d’aparcaments.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies