9.9 C
Pals
Dimarts, 7 gener 2025
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni posa en marxa el nou contracte de recollida i neteja de residus per un valor de més de 56 MEUR en nou anys

El contracte, el més gran licitat per l’Ajuntament amb prop de 56 milions d’euros en nou anys, inclou serveis reforçats, recollida selectiva intel·ligent i una aula ambiental per conscienciar la ciutadania

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquest diumenge 1 de desembre ha començat a funcionar el nou servei de recollida de residus sòlids urbans, neteja viària i de platges, i gestió de la deixalleria municipal de Calonge i Sant Antoni. Amb un pressupost de prop de 56 milions d’euros en nou anys, es tracta del contracte més gran licitat mai per l’Ajuntament. L’empresa adjudicatària és GBI Paprec, que ha introduït tecnologies avançades per millorar l’eficiència i la sostenibilitat dels serveis.

Des de l’inici del servei, s’han implementat millores significatives com el doblatge de la neteja manual als nuclis de Calonge i Sant Antoni. També s’ha incorporat una brigada mixta amb escombradora i bufadora elèctrica i un servei de brigada amb vehicle operatiu de 6 del matí a 8 del vespre tot l’any, amb reforços addicionals durant l’estiu. Aquestes mesures inclouen més freqüència en la neteja manual i mecànica de platges, camins de ronda i cales.

A més, el servei de desherbat es fa ara sis dies per setmana, i s’ha incrementat la recollida de mobles i poda. La recollida de mobles es farà dos cops per setmana en temporada baixa i cada dia la resta de l’any. Pel que fa a la poda, es recollirà sis dies per setmana, inclosos els caps de setmana. Aquestes millores s’han implementat amb la reorganització del personal i la contractació de dotze noves persones de mitjana anual.

De cara al juny del 2025, es desplegarà el sistema de recollida selectiva porta a porta a les noves zones incorporades, com urbanitzacions de Mas Pere i Es Monestrí, i disseminats. Sant Antoni comptarà amb contenidors intel·ligents amb accés mitjançant targeta o clauer. També es reforçarà la recollida comercial porta a porta per a establiments de tot el municipi.

Un altre punt destacat és la presentació d’una nova imatge del servei el gener del 2025, que inclourà una aula ambiental a la deixalleria. Aquesta iniciativa forma part d’una campanya de sensibilització per promoure la sostenibilitat i el reciclatge, amb l’objectiu d’assolir un 80% de recollida selectiva en els pròxims anys.

Segons l’alcalde Jordi Soler, “aquest contracte no només solucionarà els problemes derivats del creixement de població, sinó que també modernitzarà els serveis per fer-los més sostenibles”. El batlle ha admès, però, que el cost del servei ha anat augmentant en els darrers anys per aspectes com el tancament de l’abocador de Solius.

La regidora de Medi Ambient, Lídia Sánchez, ha destacat que “l’aposta per un model innovador i tecnològic garantirà un municipi més net i preparat per al futur”. El president de l’empresa GBI Paprec, Gustavo Buesa, ha subratllat que aquest projecte situa Calonge i Sant Antoni com un referent en recollida selectiva a la Costa Brava, gràcies a solucions com els contenidors intel·ligents i l’atenció personalitzada als veïns.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els guardons “Establiments Històrics” reconeixen el 2024 quinze negocis de comarques gironines

Els guardons han premiat la carnisseria Can Prujà de Sant Antoni de Calonge en l'edició d'enguany.

Altres notícies